Glicinija - Wisteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 20> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo link kako ju orezivati......
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5147 |
|
Ivanić-Grad
Dok ne pokušate, ne znate što ne možete učiniti. Henry James |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ma cvjetati će sigurno, smo ju moraš orezivanjem dovesti do cvjetnih pupova |
|
Ivanić-Grad
|
![]() |
|
catalpa ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2014 Lokacija: zagorje Status: Offline Bodovi: 1763 |
Imam ju 6 godina,dva puta sam ju morala premještati. Dobila sam ju i do sada nije nikad cvala,ne znam dali je iz sjemena ili korijena. Dali da ju bacim i kupim drugu ili da još čekam? Hoće li uopće lijepo cvjetati ako je iz sjemena?
|
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Kat.rea sadnica je kupljena u provjerenom rasadniku (kupujem tamo godinama) i imala je dva cvijeta kad sam je posadila. Sadnica koja je u pričuvi, je izrast (cca 10 godina) wisterie stare tko zna koliko (zasadili nonići mog supruga kojih nema već tridesetak godina). Na proljeće smo ju zbog renoviranja morali premijestiti, pa smo je raspodijelili u nekoliko velikih važa. A ova moja "malena", ma dati ću joj još malo vremena da ojača.
Muhlembergia, je nešto joj ne valja a što bo... Nekako vjerujem da je to prenježan izrast! Da korjen još iz samo njemu znanog razloga nije ojačao pa nema snage potjerati "grančetinu" kako treba. Na dva metra od nje sam pred dvije godine posadila ružu penjačicu koja je uspjela i luk napraviti (preko 4 m). Područje je inače poznato po puno vode. I potok je u blizini koji ni po najvećim sušama nikada nije presušio (tako kažu lokalci). A možda joj je previše vlage? Kako mi ne smeta ostati će tu gdje je do daljnjega. Evo još jednom vam hvala na pomoći... ![]() |
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
NinettA,moje mišljenje je i dalje da joj ne odgovara zemljište ili položaj.Probajte oko nje dobro zemlju obraditi eventualno dodati humusa i dobro je prihraniti.Ove godine je bilo kiše ali inače ako je ljeto suho trebalo bi je zaljevat.Ja imam sličnih problema sa jednom bijelom vrstom,Wisteria brachybotrys ‘Shiro Kapitan’,ljeti na nju zaboravim i znam da stradava od suše.
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
Pretpostavljam da je to sadnica iz sjemenam barem su kod mene tako izgledale kada su izrasle iz sjemena...čim je izišla iz zemlje bila je mali grmić sa tankim grančicama.Ponekada sam ih i ostavila, misleći možda će netko zatrebati, ali s obzirom da je slijedeće godine izgledala jednako, nije nimalo ojačala, jednostavno sam ju iščupala. Nisam se željela mučiti sa njom, jer mi nije problem uzgojiti sadnicu iz grana koje izrastu iz donjeg dijela stabla. sadnice dobivene iz položenica odmah imaju mlade grane debljine malog prsta i rastu obilno.
Zato, ako imaš drugu sadnicu u pripremi,pogotovo ako je iz položenice, kod ove primjeni taktiku iz tvog potpisa i nadam se da češ za godinu dana več vidjeti razliku. |
|
Ivanić-Grad
|
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Muhlembergija, čitala sam ja i DG-a ali nisam baš naišla na sličan problem. Činjenica je da je wisteria posađena s granom visine 1 m debljine 1 cm, nakon godine dana izbacila je granu na visini od 1/2m, a godinu kasnije
![]() Isto mi se dešava i s paulowniom. Posadila sam stablo visine 3 m debljine 10 cm. Pred zimu sam ju zaštitila iako su rekli da ne treba jer dobro podnosi hladnoću. Slijedećeg proljeća je izbacila novu granu iz korjena, a ono posađeno deblo se posušilo. I tako već četiri godine. Ovu je godinu nisam niti zaštitila. Neka radi što hoće ![]() Kat.rea kada sam posadila wisteriu imala je štap oko kojeg se trebala plesti... ma sad kad si malo mislim bilo bi super da se razraste pa makar i po cijenu ograde ![]() Da, ja san ti fiumanka, a i nova stara wisteria koju iman u važu je (čista fiumanka). Ovu gore sam kupila jer sam mislila da je izdržljivija... I jednome i drugome hvala na savjetima ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ninetta, nisam skužila da je tako "stara" sadnica
![]() ![]() |
|
Ivanić-Grad
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
NinettA - zima ne bi smjela biti problem,može stradati samo mlada neodrvenjena grančiča,vjerojatno joj nešto ne odgovara u tlu,pogledajte ovdje
|
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
Nije to glicinija iz sjemena Kat.rea
![]() ![]() Ove je godine dosegla 2 metra ![]() ![]() Svejedno ti puno hvala... LP |
|
|
|
![]() |
|
NinettA da li je to glicinija uzgojena iz sjemena? Naime, kod mene uredno niču i glicinije iz sjemena i one su obično tako nježne i krhke. Ako je, onda je najvjerojatnije to razlog smrzavanja.Ali nažalost ne mogu ti pomoći oko dalnjeg uzgoja iste jer ja te čupam, a ostavim samo one izrasle iz korijena matične biljke ili iz povaljenica. |
|
Ivanić-Grad
|
![]() |
|
![]() |
|
dea78 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 661 |
bas su lijepe,kao vodopadi
|
|
Pozdrav iz Zagreba!
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Tako je moj susid imao isti problem ,,,no naime ,,,ako nema dovoljno svjetla do svih izboja ništa od pupova,,,,nakon što ju je prorjedio ,,da je sunce došlo do svake grane, e onda svake godine ima cvijet ,,a virujem da će ti se javiti neko pametniji
|
|
![]() |
|
Bivši šef ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: slavonija Status: Offline Bodovi: 2 |
http://www.zaslike.com/ -
![]() ova slika je od prvoga cvijeta ![]() |
|
![]() |
|
Bivši šef ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: slavonija Status: Offline Bodovi: 2 |
Poštovanje svima, eto novi sam na Forumu, a imam problem oko svoje glicinije. Idemo redom: kupljena je kao malo stabalce prije 8 godina u jednome rasadniku blizu Osijeka, formirao sam je tijekom godina na pergolu. 1/3 krošnje je u hladu, a ostalo na suncu. Prije tri godine sramežljivo su se pojavila dva cvijeta ljubičaste boje i mojoj sreći a i ukučana nikad kraja. Slijedeću godinu nas je po kretanju vegetacije pohodio mraz i doslovce desetkovao već iznikle pupove među kojima je bilo više cvijetnih. No od prošle godine ništa ni c od cvijeta. Gledam je i danas lišća i izbojaka na sve strane no cvijeta nigdje. Orezujem je po potrebi, posebice izbojke da neodu na krovište, kao i pred zimu. Vidim okolo kod susjeda cvijetova velikih poput grozdova, no kod mene ništa. E sada ima li tko kakav savjet, što raditi. hvala unaprijed.
![]() |
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Počelo je.
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
moja danas
[URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/novosti/68299.aspx] ] |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Nemam je ni ja, ne mogu je nigdje zasaditi radi pomanjkanja prikladnog prostora. To je stvarno impresivna penjačica, prelijepa.
![]() |
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Prekrasne su vam glicinije! Kako je ja nemam u vrtu, uživati ću u vašima!
|
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 20> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |