Rebutia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
|
Tooooo! Pinus je odgojio novu vrstu kaktusa. Rebutia primulus.
![]() |
||
Eksotika je kul
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Pinus,danas je 1.april
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
|
Bravo Pinus!!!
![]() |
||
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Miss M. nema ti druge nego da odvojiš jedan dan u vikendu ovog
proljeća pa da dođeš popraviti moje netočne ID
![]() |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Pinus sorry ali mislim da si opet pogriješio ovo bi ti mogla biti rebutia heliosa cv, sunrise condorensis ima skroz priljubljene bodlje uz tijelo.
|
||
![]() |
||
|
Antonija, da, da, Lovreković
ti je perfekcionist što se kaktusa tiče. U zadnje tri godine sam sakupio
zavidnu kolekciju rebutia. Zadovoljan sam kako rastu ali ne i kako cvatu. Zadnjih
10tak dana rebutie iznesem van ako to vrijeme dozvoli iz hladne tamne garaže temp.
5 – 10 C na svježi zrak temp. 0 – 5 C . Držim ih vani do kasno navečer tj. Dok temp.
ne padnu do nule. Možda će im to pomoći da ove god raskošnije procvatu ? |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
predivna je! Sigurno je taj Lovreković neki veliki ljubitelj svojih biljaka kad se nakon godinu dana sjeća kome je šta prodo. Vrlo pohvalno od njega
![]() |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
|
rebutia heliosa condorensis - 11. 2. 2015 ![]() Prije tri godine sam na Flori prvi put kupio par
kaktusa od Lovrekovića . Iduće godine sam od njega ponovno kupovao. Tom prilikom me pita kako mi napreduju
rebucije ? A ja ne znam što bi rekao . Ne znam o kojim rebucijama se radi. A evo ga, on je zapamtio koje kaktuse sam kupio
od njega godinu dana ranije. Mislim da je na gornjoj slici Rebutia heliosa
condorensis. Nadam se da ovaj put nisam pogriješio sa ID |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() . |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
![]() |
||
|
http://s676.photobucket.com/user/mirjana_album/media/Facebook/kaktusi%20i%20ostalo/73704_113672758697467_622415_n.jpg.html
ovo je moja rebutia heliosa v. condorensis kupljena kod Lovrekovića cvate crveno , obična heliosa cvate naranđasto.
|
||
![]() |
||
|
Pinus mislim da si nekaj pobrkal ovo je neka sulcorebutia
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
|
pčelice hvala na trudu i pohvali.
Ja svoje heliose tretiram kao i ostale vrste ovog roda i to im odgovara, rastu, stvaraju nove izdanke i obilno cvatu. Kao što sam spomenuo imam jednu cijepljenu i nju planiram skinuti i ukorijeniti jer ne vidim svrhu cijepljenja kad odlično uspijeva i napreduje na vlastitom korijenu. |
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
evo prebacila sam poruke u već postojeću temu....uživajte u ovako lijepim cvjetićima, bravo dečki
![]() ![]() ![]() |
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
|
1. 2. 2015 / Rebutia heliosa condorensis - F. Lovreković Čitam na Cactuspedia o Rebutia
heliosa: They have a thick taproot and
are of difficult cultivation and rot prone because of a great sensitivity to the excess of
watering, not easy to get to any
large size on their own roots really
a challenge to grow into a large clump.
Drugi autori po netu slično pišu o uzgoju
heliose. Ili malo pretjeruju ili je heliosa toliko drugačija od ostalih rebutia
? Imam i ja varijetet Rebutia heliosa v. condorensis od Lovrekovića i sa njom
je za sada sve OK. @zmaj, lijepu
ti cvatu. Sory, nisam vidio da je tema o Rebuti otvorena. Bilo bi dobro da se teme
spoje. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |