Dracena - Zmajevac |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 34> |
Korisnik | |
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Onda neće biti nikakve frke
![]() samo budno pazi, pogledaš iz dana u dan kako napreduju i diviš se biljčicama
![]() dok je jedina promjena da bacaju nove listiće sve je super
i nemoj zaboraviti pohvalit nam se slikicom
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
Evo mene opet, ali sa drugom biljkom, i drugim problemom.
Kupio sam ovu dracenu (nisam slao cijelu sliku, da ne gusim forum, al mislim da cete skuziti koja je) u Getrou na rasprodaji. Sve biljke su imale ove smedje tockice na listovima.. Sto je to, i ima li razloga za zabrinutost? ![]() ![]() |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Hmmmm te točkice se znaju pojaviti od prevlažne zemlje, ali onda najčešće vene cijeli list od vrha, kada je pre dugo bez vode, kad je biljčica bila na propuhu i velikim promjenama temperature ili kad ih se ostavi da se krčkaju na jakom suncu....
to mogu biti razlozi...
znam da ih je puno i hmmm znače i ne znače ovako...
Najbolje je da sada nađeš dobru lokaciju za biljčicu i promatraš kroz koji dan kako se ponaša... ako se te mrlje po listovima dalje šire onda je frka, a ako ostanu ovako dulje vrijeme znači da su je skladištili kao i vreće sa krumpirom...
![]() |
|
![]() |
|
Teehee(R) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 32 |
I meni se cini da je tako bila skladistena, kad su sve imale te tockice...no zato je i bila tako jeftina.
Stavio sam ju na mjesto gdje i ostale dracene dobro rastu, pa mi preostaje samo cekati. :) |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
I ostale????
Pa kolko je tih biljčica tamo bilo? ima li ih još? i pošto??
![]() da napravimo odmah hitnu akciju spašavanje ljepih biljkica
![]() |
|
![]() |
|
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
jedna biljka, a toliko problema...
koliko otprilike treba draceni marginati (zmajevac) da se zakorjeni?? moja je živjela prekrasno 8 godina i onda su joj se odjednom počeli sušiti listovi, i izgubila je živahnost... Presadila sam je i jos je bila u lošem stanju. Onda sam odlucila probat zakorjenit i još se drži grančica ![]() ![]() I ima još problema, ovu matičnu biljku sam zasadila sad vani dok je toplo i vidi se poboljšanje, iz odrezanog vrha sad izlaze novi izboji! Samo što po njoj idu nekakvi mali žuti nametnici... Jel ima itko iskustva s time?? inače, ovo što sam vidjela od slika je prekrasno!! ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Batata,veliš da se "još drži".Znači živa je,kad si je zapelcala?
Ne znam kako se"po knjigama" pelca ali ja sam svoje samo odrezala i posadila u zemlju.Zaljevala,ne da bude mokro ali održavala vlažnim zemlju i sve su se primile.Iz mog iskustva,dracene se lako zakorjenjuju.
|
|
![]() |
|
batata ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 70 |
lijepo je čuti da se lako zakorjenjuje
![]() ja sam bila zabrinuta jer mi je cijela biljka bila u lošem stanju ali odrezani dio baš lijepo izgleda, vjerujem da će uspjeti!! jel to znači da joj mogu skinut kesicu? hvala |
|
![]() |
|
Bok batata pa vrećicu, kad si koristila tu metodu, možeš skinuti tu nakon tjedan-dva... no šta se tiče nametnika na drugoj draceni... možeš li ih uslikati i staviti tu sliku? |
|
![]() |
|
moja dracenica vec uživa bez kesice
hvala, budem stavila sliku kasnije danas, krepala mi je baterija na fotiću... pa dok se to napuni ... |
|
![]() |
|
Mislim da nema vise. Ja sam uzeo svoju u subotu ujutro, u Getrou u Sesvetama,za 36 kuna - dobijes dvije stabiljke, veca i manju sa po tri izdanka. U nedjelju ujutro sam vidio da je ostalo 3-4 komada..probrane su ostale...ali kako su se one rascistile, tako su se pojavili oni cudni mali fikusi, sto ga sade kao bonsai (microc-nesto), za 40 kuna. Preko tjedna ne mogu ici, ali ako opet bude kakva akcija u subotu, javim ujutro cijene i vrste. |
|
Sesvete/Zagreb
|
|
![]() |
|
pokušavam slikat ali nikako da ispadne fina slika... nije neki žestoki fotić ![]() ne vidi se dobro, ali to su neke male žute bubice... liče onim crvenim sitnim paucima što idu po kamenju, samo su žute boje ovo je najbolja slika... ![]() i ima ih puno više nego što se čini... iako mi se sad čini kao da ih manje kad je napokon malo živnula |
|
![]() |
|
e sad ako su te točkice onako rozaste i dlakave onda ih možeš otkloniti sa otopinom deterđenta za suđe i vodom, taman dok prođeš sve listove otopina je napravila svoje i istuširaš biljku da ispereš deteržent, samo pazi da sapunica ti ne uđe u zemlju...
a ako su baš crveni mali paukići... pravac agrarija i traži insekticid za njih...
"narodna" medicina za biljke
![]() |
|
![]() |
|
uzela sam danas jednog malog gada na prst i odskočila je bubica ko velika
![]() joj, kad bi barem došla bubamara i sve ih smazala ![]() |
|
![]() |
|
Beri ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Bok svima, eto nova sam na forumu... |
|
![]() |
|
Beri ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Srpanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Evo još slika, malo mi neide to sa fotkama...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Vidi se da su svi na godišnjem. Evo ja sam riješila problem sa svojom Dracenom. Presadila sam ju, jedno drvce koje je riknulo izbacila, a bube u zemlji nisu bile opasne već samo stanovinici zemlje... Sad je zdrava i lijepa i nadam se da će dobro napredovati
![]() |
|
![]() |
|
buba-cvita ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 3 |
pozdrav! ja sam nova članica foruma mah-mah svima
![]() nisam ni znala za ovaj forum dok mi se moja dracena nije razboljela, pa sam tražeći savjete po netu naišla na vas..i nadam se da ćete mi pomoći... ![]() ovo je prvi put da imam dracenu i nisam znala da je se ne smije previše zalijevati..(mislim da je to uzrok njenih patnji :( ) naime,stabljika koja je prije bila zelena nedavno je pocrnila i smežurala se, donji mladi listovi su također pocrnili i njih sam pokidala...ali to crnilo se počelo širiti postepeno po cijeloj biljci počevši odozdo prema gore.. bojim se da cijela biljka ne ugine... ne znam bi li bi bilo pametno odrezati je sve do zdravog i te mladice zabosti u zemlju.. bi li se primilo tako ili bi je na taj način dokrajčila? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Buba,dobro nam došla
![]() Na žalost,mislim da ti tvojoj biljci nema pomoći.Odreži vrhove,zdravi dio,i posadi ih.Ona se jako lako primi.Mislim da je to jedino šta možeš napraviti.Pelcere slobodno zaljevaš 1 tjedno dok se ne prime a kasnije probaj "zaboraviti" zaliti.Lakše podnosi sušu nego vodu.Ja ih ,ljeti,svaka 2tjedna zaljevam .
|
|
![]() |
|
buba-cvita ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 3 |
hvala puno na dobrodošlici i na savjetu!
![]() idem se odmah baciti na posao i spasiti što se spasiti da! ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |