Triša piše dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 40> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E pa link ti je super, pa naravno i ja ću ga koristiti. Slikice stavim sutra, kad mi komp dođe s popravka, jer ovo se švercam u ambulanti, a tu nemam program za slikice.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
super savjet! stvarno ima svega
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
![]() trisa jedva cekan slikice ostalih tvojih sukulenata. ![]() |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
cure drage sve ove podatke sam pronasla na netu,knjigu o sukulentima nazalost neman,ali cu je morat nabavit,jer ih stvarno obozavan.nikad dosad nisam stavljala link pa san otisla na temu gdje su uputstva,nadam se da ce mi uspit stavit stranicu na kojoj ima dosta sukulenata.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/Flm1J5dVyfNH5mIJsJIiHQ |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vera ti znaš da si ti moj duh za prepoznavenje, no kać te pretekla, ali ima toga još hrpa, samo onih što sam od tebe dobila imadesetak, pa biti će prilike da ih imenuješ - hvala ti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Sorry Triša. Kaća gdje si našla te nazive. Ja imam 2 knjige ali ni jedna tako detaljna. |
|
![]() |
|
Kać ti si
![]() ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
trisa mogu ja probat imenovat ona dva prekrasna sukulenta sa prethodne strane,evo ovako,na 1.slici je echeveria perle von nurenberg,a na 2. pachyveria glauca.eto,nadan se da san pogodila.
![]() |
|
![]() |
|
I danas sam skupljala sjeme, a za petunije i surfinije su male smeđe loptice, koje otvoriš kad su potpuno suhei unutra je mikroskopski sitno sjeme.
To naravno ako si ostavila koji cvjetak za sjeme, jer ako si sve cvjetove uklonila, neš niti sjemenja. Danas sam iz dvorišta, jednog djela skupljala neke daske i neka željeza, kako bi zet i mm mogli dignuti dio zida, koji još fali za buduću fasadu, pa sam im napravila mjesta da se to končano završi. Presadila opet nekoliko pasiflorica, pa neko drvce, koje ne znam kako se zove, isto tako još neke biljčice, koje moram poslikat. Ustvari prva mi je želja da poslikam sve sukulente i kaktuse koje imam, da ih uz pomoć foruma imenujem, pa slike isprintm i stavim si u jedan albumčić, s točnim nazivima- tako bih imala svoje biljke na jednom mjestu, a to namjeravam napraviti i sa ostalim biljkama. Kaže mm uvijek neke nove izmišljotine, a da tek vidite njegove izmišljotine. Sike ću taviti kasnije, jer sama nešto zbrljala u photobucketu, pa moram promijeniti lozinuk, stalno se prijavljujem i odjavljujem, jer am uvijek na drugom kompu, ali dans će valjda moj biti gotov. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Triša, prava mala vrednica...ali uvijek nešto novo naučim iz tvog dnevnika...
Daj mi napiši kako izgleda sjeme surfinije i petunije???
Ja bih također htjela skupiti njihovo sjeme ali ga ili ne vidim ili nemam pojma kako izgleda??!!!
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Pročitah sve od zadnji puta kad sam stigla virnuti i umorila se samo sa čitanjem.Nadam se da je kiša i kod tebe da malo predahneš
![]() ![]() |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Zar samo toliko.....?
![]() stvarno si se naradila, vrijeme je da se odmoriš dobro ovaj vikend!
![]() |
|
![]() |
|
Danas je još uvijek vruće, ali idem sutra u gorsku vikendicu, pa sam kao prvo morala zaljevati - to i nije neki posao, jer to radim svaki dan.
No danas sam svih 8 ceasalpinija presadila - svaku u svoju teglicu - neka malo ojačaju biti će za pokloniti.
Očistila sam vrtić u hladu, gdje su mi vodenike, lepi dečki, tu je bršljan, pasiflora, azaleja, noćne frajle - ustvari ima svega, pa sam to malo dovela u red. Ispod njega su perunike, koje su se pobacivale po vrtu, no izgleda da im tu neće biti loše, iako je malo škuro. Podrezala sam bršljan, skinula suho lišće sa frezija, irisa, narcisa, te pustila lukovice u posudama u zemlji neka miruju - valjda će me razveseliti u proljeće.
Skinula još nekoliko pasiflora s korjenom, privremeno sam ih stavila u vodu, ali ću ih posaditi.
Očistila malo lišće, suhe grane i grančice i skupila nešto sjemenja.
Kupaila sam jednu veliku platičnu teglu, pa sam u nju posadila samonikle oleandre, koji su se vjerojatno zasijali od susjede, pa će biti bijeli.
Toliko za danas jer žurim u grad.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Cekamo onda slike...
Znaci radila si i uzivala ![]() |
|
![]() |
|
Danas sam osim zaljevanja, dosta vremena provela u dvorištu, malo sam čistila, pravila planove za proljeće, da mi dvorište ne bude uvijek isto, napraviti ću neki razmještaj.
Posadila sam čuvarkuće dobivene iz Slovenije od renne.
Presadila neke male karanfilčiće, koje mi je dala Mima, koja je nestala s foruma i nigdje je nema - baš mi je žao.
Presadila neki kalifornijski mak, koji se gušio među ogromnim cinijama - greška u koracima - znati ću za drugu godinu.
Presadila jedinu pelargoniju, koja se još drži - valjda će opstati.
otpilila suhe grane nekim ružama.
Premjestila jedan sedum, koji je pun pupoljaka, ali mu se lišće suši.
Povezala nekoliko malih pasiflora, koje su za djeljenje.
Očistila granje, lišće i ostalo smeće.
Osim toga brala sam opet sjemenje, stavljam u posudice i pišem nazive.
I na kraju posadila kaktus, koji mi je donijela Vera 4.
Sretna sam što sam bila toliko u dvorištu, jer mi je to danas od svega što sam napravila bilo najzabavnije.
Slikice ću sutra staviti u Trišino dvorište.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Vidim da smo u istom poslu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Nije da baš nemam što zapisati u dnevnik, jer se stalno nešto radi. No kako to nisu neki veliki radovi, osim svakodnevnog zaljevanja, dnevnik malo miruje. Ali kako bih zbog neke svoje evidencije imala podatke o sakupljanju sjemenja navest ću koje sam sjeme skupila.
Redovno skupljam sjemenke ukrasnog slaka, pazim da mi ne promakne sjeme cleome, a danas sam sakupljala sjeme lijepih dečki (to su neke vodenice). Odavne sam spremila sjeme petunije i surfinije. ivančice, sljeza, dalija. Stalno skupljam sjemenje kadifica, cozmosa, dalija, cinija, noćnih frajli, dragoljuba, a danas sam uspjela skupiti i sjeme prkosa.
Jako me veseli skupljanje sjemenki, prije svega jer su prilično skupe vrećice, a osim toga jer ću moći nekoga obradovati nekom vrećicom sjemenki.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas predvečer počela padati kiša, koja pada još uvijek. Kako je zaljevanje bilo neophodno, kiša me baš razveselila, pa sam van iznijela i moja dva nova sekulenta, sigurno će netko znati reći kako im je ime:
![]() ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Ispada da si stalno vrijedna -samo me znima otkud toliko energije u tom tvom malom tijelu VELIKA ŽENO! |
|
![]() |
|
Danas sam se probudila u 6 na +18 - predivno jutro, baš za neke vrtne radosti. ako su mi Silvekine roza trubice gotovo ocvale, ono što još nije premjestila, a većinu očistila.
Također sam morala maknuti ukrasnu tikvicu, koju je zahvatila pepelnica, a nalazila se kraj lovor višnje i lovorike, pa me strah da mi i one ne obole.
Dalje sam presadila jednu lijepu osteosperminu u veliku, veliku teglu, jer ove godine slabo cvatu, ne znam zašto, probat ću joj promjeniti mjesto - možda procvjeta. Još sam malo čistila, skupljala sjemenke, dodala zemlje jasminu i prošlo nekoliko sati za tren.
Kćerka kuha ručak za svih, jer sam još sama, pa popodne idemo na kupanje.
Navečer će zaljevanje biti neophodno, jer je suho, kao da nije padala kiša.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 40> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |