Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 101102103104105 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 21:47

Keria

OBIČNA KERIJA    keria japonica golden guinea

Kerija jednostavnih cvjetova ima sve osobine kao i kerija duplih cvjetova.
Razlikuju se po izgledu grma.
Ova vrsta je za polovinu niža, grančice su joj puno tanje i grm je zbijenij.
Cvjeta samo jednom tokom godine, u rano proljeće, i invanzivnija je u širenju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 23:08

LONICERA NITIDA

Zimzeleni grm koji jako brzo raste, može se uzgajati na suncu i u dubokoj sjeni.
Njegove povijene grane se mogu snažno orezivati i oblikovati.
Visok je do 1,5 m.
Cvjeta u proljeće, neuglednim kremkastim cvjetićima.
Vrijednst ovog grma je u njegovom zimzelenom lišću i osobini da se može orezivanjem oblikovati i odgajati na željenu visinu.
Lijepo izgleda u posudama i žardinjerama.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 23:11

Lonicera nitida

Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 23:17
Hm,zanimljivo zvuči ova lonicera,i to što je zimzelena,brzorastuca i gusta... Pamtim! A ostalo oduzima dah! Što ti je,draga,ono pjegavo lisnato ispod lonicere,isto jako lijepo izgleda?
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 23:29
LeoNata,
pjegavo lisnato je plučnjak, pulmeria.
ljekovita biljka, cvjeta u rano proljeće u dubokoj hladovini.
cvjetići su mu sitni, kada se otvore budu ružičasti, nakon nekoliko dana postanu ljubičasti, tako da na bilj ci uvijek ima dvije boje cvjetova.
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2013 u 23:41
A znam onda,preslatka biljcica,imala sam je u jednom dijelu vrta,kosilici na dohvat,nadam se da će izaći na proljeće,pa ga moram preseliti na sigurnije mjesto!
Hvala ti za info.
A kako idem retro,vidim da ti je zimski jasmin procvjetao,ne mogu vjerovati! Nešto ga je zbunilo. Jedva čekam jutro da povirim na svog,jer jednom si postavila slikice svog sa čini mi se pupoljcima,i moj je to imao,al sam mislila da oni duže spavaju. Baš sam sad nestrpljiva do jutra! :)
Campanula ti je prekrasna,obožavam njene nježne cvjetice,i tu divnu boju! A sumarice i njihov miris su nesto neopisivo kad se prostru po šumama u proljeće! Hodati kroz njih je kao hodati po oblaku- osjećaj ljepote i nestvarnosti. Naše šume su ih pune,i sad sam skuzila zašto toliko volim i anemone,ove jesenske.
Pusa u oprosti na duljini,oprosti...:)
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 07:17
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Koliko ljepote, blagosti, mira, posvećenosti i tajanstvenosti u tvojem vrtu...

Zbog svega toga tako ti rado dolazim, draga Slavujčice!!

Anaida,
dugo sam razmišljala što da ti odgovorim na ovu poruku i kako da ti se zahvalim na ovim riječima i opisu moga vrta.
Nemam riječi.. jedino ti mogu reći da će ova krasna rečenica biti zapisana na nekim budućim papirnatim stranicama!
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 07:23
Dobro ti jutro,najljepši vrte,došla sam ti da se nadivim Clap
smile79
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 07:26
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Jadan mali zbunjeni jasminsmile58 tako je pozurio!!!Prekrasan je makar nije njegovo doba i Capanulla je super,ko da je proljece!<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
Baš je jadan zbunjen, ne zna koje je godišnje doba, a toliko je star da brzo zaboravi što sam mu pričala.
Lijepo sam mu objasnila da ovo nije proljeće, i da ne otvara svoje pupove!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 07:34
Originalno poslano od člana blue sky blue sky napisao:

Sada sam baš polaskanaEmbarrassed. Učim  o ovim tvojim biljčicama ,šumskih anemona naše su šumice pune kada su drijemovci pri kraju sa cvatnjom onda oni nastavljaju sa svojom bjelinom
anemone su za mene baš to što si napisala, dio šume, dio naše lijepe Slavonije, skromni cvjetići sa porukom i pričom, kao i tvoj sičušni žablji ljiljan .
Obožavam biljke sa pričom jer imaju lice onoga tko ih je poklonio mom vrtu.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 07:44
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Danas sam vidjela da je i moj zimski jasmin procvjetao, a i campanula mi cvjeta  Confused.

kakvo je vrijeme, i kakvo najavljuju- ljetne temperature, tople noći i dosta vlage u zemlji, vrt bi mogao ponovo procvjetati.
i onda odjednom dođu veliki minusi i sve unište.
nema više nikakvog reda, priroda je postala čudna, ili je previše tmurna i depresivna, ili previše sretna i vesela.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 21:10
Originalno poslano od člana LeoNata LeoNata napisao:

A znam onda,preslatka biljcica,imala sam je u jednom dijelu vrta,kosilici na dohvat,nadam se da će izaći na proljeće,pa ga moram preseliti na sigurnije mjesto!
Hvala ti za info.
A kako idem retro,vidim da ti je zimski jasmin procvjetao,ne mogu vjerovati! Nešto ga je zbunilo. Jedva čekam jutro da povirim na svog,jer jednom si postavila slikice svog sa čini mi se pupoljcima,i moj je to imao,al sam mislila da oni duže spavaju. Baš sam sad nestrpljiva do jutra! :)
Campanula ti je prekrasna,obožavam njene nježne cvjetice,i tu divnu boju! A sumarice i njihov miris su nesto neopisivo kad se prostru po šumama u proljeće! Hodati kroz njih je kao hodati po oblaku- osjećaj ljepote i nestvarnosti. Naše šume su ih pune,i sad sam skuzila zašto toliko volim i anemone,ove jesenske.
Pusa u oprosti na duljini,oprosti...:)
zimski jasmin imam na dva mjesta.procvjetao je onaj koji je na suncu cijeli dan, i koji je dosta star.
zbunilo ga ovo vrijeme, prvo mraz i hladnoća a sada toplo.valjda misli da je došlo proljeće.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 21:17
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Dobro ti jutro,najljepši vrte,došla sam ti da se nadivim Clap
smile79
znaš da si uvijek dobro došla!
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 21:54
Malo sam u zaostatku, ali ono što sam vidjela i pročitala vrijedno je svake pohvale, čestitam na pobjedi i neka vrt uvijek bude ovako lijep i rascvetan Clap.
život je more
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 21:59

ERYSIMUM GELIDUM

Zimzelena kamenjarka koja se brzo širi i stvara gusti pokrov.
Početkom proljeća cvjeta pastelno žutim cvjetićima na izdignutim stabljikama.
Visoka je 10 cm
Razmnožava se djeljenjem korjena u jesen i rano proljeće.

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 22:04
Prekrasno!Lonicera jesmile190ooo..ogromna!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 23:01
Šetnju vrtom kroz godišnja doba sam započela na kraju veljače kada su cvjetale prve i najhrabrije biljke.
Ožujak je polako stvarao cvjetne pupove i izmamio prve lukovice koje su svojim pastelnim bojama stvorile vesele oblačiće u pustom vrtu.
Travanj je donio cvjetne tepihe, okićene grančice grmova i sa rukama punim pupoljaka dočekao svibanj

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 23:07

Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2013 u 23:33
Evo me opet u 'najlepšem vrtu' Clap 
Sve čestitke domaćici na 100 stranica prepunih prelepim fotografijama i tekstovima koji nas vode od cveta do cveta,kroz sva godišnja doba smile120
Ma,čini mi se da bih i trn zavolela samo kad bih od nje čula neku lepu reč o njemuWinkLOLsmile79    
The impossible is often the untried.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 14:42
E maloprije sam te se spominjala; sadim nešto, presađujem, pa ne znam gdje da posadim. Nije to baš tako jednostavno napraviti dobar raspored. Tako sam stajala ispred mog "brda" s ašovom u jednoj i biljkom u drugoj ruci,mjerkala i odmjeravala i mislila si kako bi ti to posadila.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 101102103104105 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.