Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 21:21
Vidiš divote, a moji ukućani se zaljepili za bezvezni hrast i nedaju mi govoriti da se ukloni (naravno oni ne čiste njegovo tvrdo lišće), a paulovnija ima i ljepotu i korisna je.
Jesu li ove bobice pupoljci?
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 11:17
ovo je najmanje zahtjevna biljka koju ja znam, raste u prirodi uz more, na suncu, buri i soli, a raste i kod mene iz samog kamena - stare biljke porezala sam skoro do kraja i evo sada su se već obnovile

cinerarija maritima

puzavi ružmarin

lavanda

Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 21:52
Hvala anaida na savjetima o paulownii!
smile62tražim gdje ju mogu pronaći!
Otok, sve je super i sve je za 5, posebno đurđice meni tako dragi cvijetak¨!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 12:17
Eto ja nemam šta reći kad su one sve kazale samo jedna velikasmile95
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 23:36
Đurđice ti cvatu, moje joše neće. Palownia je super, ja se samo boji da li sam je dobro posadila, nemam predodžbu kolika će narasti.
život je more
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 12:29
Otok....savršeno!!!
smile141
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 15:01
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

đurđice

Otok to su đurđice???
Ti si mi super kao enciklopedija...

Danas idem kod susjede po ove đurđice, tako fino mirišu...
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 09:49
Piramida, kod nas nema đurđica u šumi, ako ih želimo mirisati moramo ih posaditi u vrt

Lantana, paulownia će narasti ogromna i to vrlo brzo, i u visinu i u širinu, uz malu koju si posadila stavi nekakav štapić da ti ne pobjegne ukrivo

Baka, nastojim staviti imena koja znam, ali ne znam baš sve, a nešto mi bude na vrh jezika ali se ne mogu sjetiti, znaš ono - znam da je na m - verbena
Na vrh
zvrk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zvrk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 12:42
Puno biljki u tvom vrtu jos nisam nikada vidjela, jedva cekam vidjeti slike kad se prosire po tvom vrtu Clap.
Na vrh
piramida View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1060
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje piramida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 15:46
Otok,kaj ti imaš đurđice u vrtu?
Ja se nisam nikad sjetila da ih iskopam u šumi i posadim u vrt
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 10:37
Ima i kod mene nešto iz Buzeta, za mene su to nove biljke, ne znam da li će kod mene uspijevati
(nazivi su priloženi biljkama, tako da ne mislite da sam ja neki stručnjak)

stachys byzantina - vunasti čistac

heuchera americana palace purple - koraljna zvončika

heuchera sanguinea leuchtkafer - koraljna zvončika

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 13:31
Polygala je mala, ali slatka.
život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 21:51
0tok super je sve na slikama, đurđice, delospremum, ako se ne varam, a paulovina, kako kaže Anaida, drvo koje produžava život svih nas, pa zbilja predivna biljka.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 11:44
još malo kamena, margarita i helichrysum petiolare

procvala je i polygala (mala je, ima 30-tak cm)

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 14:46
paulownia, ogromno drvo, počelo je cvasti
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 09:11

Palownia je krasna. I oni cveteki gore.

Neka ti se ne čini da se ponavljaš ali za nas neznalice, napiši svaki put ime biljke, molim!Big%20smile

Em imaš ogroman izbor, em im znaš svima ime!Big%20smile
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 12:36
Ootk,predivno,a paulowniia je extra..Ja dobila sjeme i posijala,pa šta bude..
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2009 u 16:25
Ja odmah malo poguglala i evo nešto zanimljivo pronašla na stranicama jednog  rasadnika (ne znam da li da napišem ime ili je to reklama...)

"Jedno stablo paulovnije zbog svog izuzetno brzog rasta, sposobno je u samo 10 godina od sadnje apsorbirati pola tone CO2, glavnog krivca za efekt staklenika na Zemlji, pa je zato poželjno saditi je u gradovima i uz industrijska postrojenja, kao zeleni zid uz autocestu i sl.
I još jedna zanimljivost:
U dijelovima Kine postoji tradicija kad se u obitelji rodi djevojčica da se zasadi drvo paulovnije za sreću, ali i za miraz, jer se stablo siječe na dan vjenčanja i posluži za izradu namještaja."

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 10:47
lijepo si se ponovila,sad neka fino rastu i uvesele tebe i nas,moja koraljna zvončika još ne cvijeta..čekati i dalje Smile
ove godine sam kupila žutu i lila pustinjsku ružu (zaboravim joj onaj pravi naziv),ovu narančastu nisam ni vidla,super je Clap
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
fuksija View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 750
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje fuksija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2009 u 13:52
Otok, predivno, ali paulovnija je ono sto me najvise impresioniralo.

Slikaj ju ponovo za par dana da se nagledam.
Ja sam ih nedavno posijala, pa rastu polako. Ne znam kako bi paulovnia podnela norvesku klimu.
pozdrav iz Norveske
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,484 sekundi.