OTOK- moj vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 374> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vidiš divote, a moji ukućani se zaljepili za bezvezni hrast i nedaju mi govoriti da se ukloni (naravno oni ne čiste njegovo tvrdo lišće), a paulovnija ima i ljepotu i korisna je.
Jesu li ove bobice pupoljci?
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
ovo je najmanje zahtjevna biljka koju ja znam, raste u prirodi uz more, na suncu, buri i soli, a raste i kod mene iz samog kamena - stare biljke porezala sam skoro do kraja i evo sada su se već obnovile
cinerarija maritima
![]() puzavi ružmarin
![]() lavanda
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Hvala anaida na savjetima o paulownii!
![]() Otok, sve je super i sve je za 5, posebno đurđice meni tako dragi cvijetak¨!
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Eto ja nemam šta reći kad su one sve kazale samo jedna velika
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Đurđice ti cvatu, moje joše neće. Palownia je super, ja se samo boji da li sam je dobro posadila, nemam predodžbu kolika će narasti.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Otok....savršeno!!!
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Otok to su đurđice???
Ti si mi super kao enciklopedija...
Danas idem kod susjede po ove đurđice, tako fino mirišu...
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Piramida, kod nas nema đurđica u šumi, ako ih želimo mirisati moramo ih posaditi u vrt
Lantana, paulownia će narasti ogromna i to vrlo brzo, i u visinu i u širinu, uz malu koju si posadila stavi nekakav štapić da ti ne pobjegne ukrivo
Baka, nastojim staviti imena koja znam, ali ne znam baš sve, a nešto mi bude na vrh jezika ali se ne mogu sjetiti, znaš ono - znam da je na m - verbena
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Puno biljki u tvom vrtu jos nisam nikada vidjela, jedva cekam vidjeti slike kad se prosire po tvom vrtu
![]() |
|
![]() |
|
piramida ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Otok,kaj ti imaš đurđice u vrtu?
Ja se nisam nikad sjetila da ih iskopam u šumi i posadim u vrt |
|
![]() |
|
Ima i kod mene nešto iz Buzeta, za mene su to nove biljke, ne znam da li će kod mene uspijevati
(nazivi su priloženi biljkama, tako da ne mislite da sam ja neki stručnjak)
stachys byzantina - vunasti čistac
![]() heuchera americana palace purple - koraljna zvončika
![]() heuchera sanguinea leuchtkafer - koraljna zvončika
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Polygala je mala, ali slatka.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
0tok super je sve na slikama, đurđice, delospremum, ako se ne varam, a paulovina, kako kaže Anaida, drvo koje produžava život svih nas, pa zbilja predivna biljka.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
još malo kamena, margarita i helichrysum petiolare
![]() procvala je i polygala (mala je, ima 30-tak cm)
![]() |
|
![]() |
|
paulownia, ogromno drvo, počelo je cvasti
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Palownia je krasna. I oni cveteki gore. Neka ti se ne čini da se ponavljaš ali za nas neznalice, napiši svaki put ime biljke, molim! Em imaš ogroman izbor, em im znaš svima ime!
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Ootk,predivno,a paulowniia je extra..Ja dobila sjeme i posijala,pa šta bude..
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Ja odmah malo poguglala i evo nešto zanimljivo pronašla na stranicama jednog rasadnika (ne znam da li da napišem ime ili je to reklama...)
"Jedno stablo paulovnije zbog svog izuzetno brzog rasta, sposobno je u samo 10 godina od sadnje apsorbirati pola tone CO2, glavnog krivca za efekt staklenika na Zemlji, pa je zato poželjno saditi je u gradovima i uz industrijska postrojenja, kao zeleni zid uz autocestu i sl. |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
lijepo si se ponovila,sad neka fino rastu i uvesele tebe i nas,moja koraljna zvončika još ne cvijeta..čekati i dalje
![]() ove godine sam kupila žutu i lila pustinjsku ružu (zaboravim joj onaj pravi naziv),ovu narančastu nisam ni vidla,super je ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Otok, predivno, ali paulovnija je ono sto me najvise impresioniralo.
Slikaj ju ponovo za par dana da se nagledam. Ja sam ih nedavno posijala, pa rastu polako. Ne znam kako bi paulovnia podnela norvesku klimu. ![]() |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |