Portulacaria afra |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
usla sam na ovu temu jer mi nije poznata biljka tj ime a kad ono pa to kod nas ima na svakom cosku korov nemozemo ga se rijesit
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Tara, mislim da si nešto pobrkala. Slikaj malo taj korov pa da vidimo o čemu se radi.
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
na ljeto hocu sad ga trenutno nema zima je....al to je to 100% baka mi zivi na selu pa znam prepoznajem kazu stare zene da se to prije cak i kuhalo na leso kao npr danas blitva....
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Ta biljka koju tara spominje zove se tušt (Portulaca oleracea L. sativa)
|
|
![]() |
|
neznam ali to je to 100%
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Tušt (portulaca) je samonikla biljka, korov, može se jesti.
Portulacaria afra je sukulentna biljka i sigurno je nećeš naći da raste okolo kao korov. |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Čekajte malo,pa to se dvije sasvim različite biljke,ovo o čemu vi pričate je drač koji svugdje raste,a portulacaria afra je sukulent koji naše zime ne bi preživio i ne bi ponovo rastao iz korjena.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
e pa onda sam se ja zeznila ali identicne su mi...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
dogodi se ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Pinus tvoje biljke su uvijek savršene,a ova port.afra je najljepša koju sam vidjela.Stvarno znaš kako treba njegovati i sukulente i kaktuse.
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja ću također reči da je to najljepša arfa koju sam vidjela i još u jako lijepom društvu
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus...i ja se pridružujem riječima pohvale, i stvarno je najljepša koju sam vidjela, a i njeno društvo je krasno
![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Pinus ovo je predivno kao uostalom sve kod tebe, a sad evo i moje, kupljena na rasprodaji na izdisaju ali pomalo se oporavlja,Znam da opaska sad slijedi: izvadi je iz ukrasne teglice korjen treba disati ali ona je posađena sad direktno u teglicu, nemam je slikanu ali ovih dana će biti
Klik za uvećat |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
o da Pinus definitivno prekrasna... možda se hoćeš mijenjati
![]() evo mojih... ![]() ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Belice savršene su.Narasle su i stvarno se dobro drže.
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Da ova obična je ogromna, a stalno sam ju rezala jer nisam htjela da mi bude prevelika, a ova variegata mi je dugo stagnirala nekak preko ljeta...
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
kod mene je još malaa
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ma dao bi ja svoju „staru“ ne za dvije nego za jednu mladu. ![]() ![]() ![]() Šala mala, ![]() Belica, ova sa slike je krasna. Već ju vidim kroz 2 – 3 godine kao bonsai. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |