Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Portulacaria afra
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Portulacaria afra

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 19:57
usla sam na ovu temu jer mi nije poznata biljka tj ime a kad ono pa to kod nas ima na svakom cosku korov nemozemo ga se rijesit
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 20:06
Tara, mislim da si nešto pobrkala. Slikaj malo taj korov pa da vidimo o čemu se radi.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 21:44
na ljeto hocu sad ga trenutno nema zima je....al to je to 100% baka mi zivi na selu pa znam prepoznajem kazu stare zene da se to prije cak i kuhalo na leso kao npr danas blitva....
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 22:13
Ta biljka koju tara spominje zove se tušt (Portulaca oleracea L. sativa)
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 22:14
neznam ali to je to 100%
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 22:35
Tušt (portulaca) je samonikla biljka, korov, može se jesti.

Portulacaria afra je sukulentna biljka i sigurno je nećeš naći da raste okolo kao korov.

Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 22:37
Čekajte malo,pa to se dvije sasvim različite biljke,ovo o čemu vi pričate je drač koji svugdje raste,a portulacaria afra je sukulent koji naše zime ne bi preživio i ne bi ponovo rastao iz korjena.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 23:01
e pa onda sam se ja zeznila ali identicne su mi...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 07:32
Originalno poslano od člana tara2009 tara2009 napisao:

e pa onda sam se ja zeznila ali identicne su mi...

dogodi se Wink
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 11:30

Portulacaria afra. U međuvremenu je malo narasla. Na slici je u društvu sa 3 eševerije i nekoliko euforbija.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 13:13
Pinus tvoje biljke su uvijek savršene,a ova port.afra je najljepša koju sam vidjela.Stvarno znaš kako treba njegovati i sukulente i kaktuse.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 14:00
Ja ću također reči da je to najljepša arfa koju sam vidjela i još u jako lijepom društvuTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 14:10
Originalno poslano od člana Camellia Camellia napisao:

Pinus tvoje biljke su uvijek savršene,a ova port.afra je najljepša koju sam vidjela.Stvarno znaš kako treba njegovati i sukulente i kaktuse.
slažem se,stvarno sve besprijekorno
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 19:12
Pinus...i ja se pridružujem riječima pohvale, i stvarno je najljepša koju sam vidjela, a i njeno društvo je krasno smile89
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 19:49
Pinus ovo je predivno kao uostalom sve kod tebe, a sad evo i moje, kupljena na rasprodaji na izdisaju ali pomalo se oporavlja,Znam da opaska sad slijedi: izvadi je iz ukrasne teglice korjen treba disati ali ona je  posađena  sad direktno u teglicu, nemam je slikanu ali ovih dana će biti

Klik za uvećat

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 06:49
o da Pinus definitivno prekrasna... možda se hoćeš mijenjati LOL ?

evo mojih...

belica,zagreb
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:03
Belice savršene su.Narasle su i stvarno se dobro drže.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:19
Da ova obična je ogromna, a stalno sam ju rezala jer nisam htjela da mi bude prevelika, a ova variegata mi je dugo stagnirala nekak preko ljeta...
belica,zagreb
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 19:22
kod mene je još malaa !
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Siječanj 2013 u 21:20
Originalno poslano od člana belica belica napisao:

o da Pinus definitivno prekrasna... možda se hoćeš mijenjati  ?
evo mojih...

Ma dao bi ja svoju „staru“ ne za dvije nego za jednu mladu.
Šala mala, ne vjerujte u sve što pišem.
Belica, ova sa slike je krasna. Već ju vidim kroz 2 – 3 godine kao bonsai.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,199 sekundi.