Veneto - kratko ali slatko |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hamara,
predivan izlet i još bolja reportaža sa popratnim opisima. Uživam u mjestima koja nisam vidjela. Ovako, uživala sam putujući s tobom u slikama. Hamara i ti putuješ, putuješ... Hvala ti što si nam to priuštila. Puno ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Prekrasan izlet, baš ste nam ga lijepo prezentirale
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
hamara,pa ti si neumorna,bas me odusevljavas,svojim reportazama
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Jako lijep grad. A kako tek obožavam božićne štandove! No nisi se ništa pohvalila jesi li što kupila od božićnih drangulija... daj ako jesi, pokaži, usrećit ćeš me! |
|
![]() |
|
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Ti si draga ko lutajući reporter
![]() |
|
![]() |
|
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
i pokret za Veronu
vrijeme cijeli dan predivno, suncano, toplo. grupa je krenula u obilazak grada, a kako smo mi obje bile vise puta, ostale smo na sajmu. ja sam inace manijak Fiera di Natale, Weinahtsmarkta i ostalih Bozicnih sakjmova pa sam zapravo radi toga i isla. oooooooooogroman je! popunio je sav prostor oko arene, sa svih strana! ali... bila sam razocarana. na cijelom sajmu ukupno 2 bas Bozicna standa! ostalo... ali idem redom
![]() dosli smo so tvrdjave,
![]() prosli uz nju
![]() jedna zatvorena
![]() a ova sluze za prolaz
![]() usput smo prosli kraj male prastare crkvice
![]() i stigli do arene i cilja
![]() prekrasan starinski ringispil... iliti vrtuljak
![]() sve osvijetljeno
![]() jos malo arene
i sad ono meni zalosno: krpe, cipele, taske, salovi, rukavice, novcanici, sesiri, silikonski plehovi svih velicina i oblika, "cudesne" metle, sjeckalice, krpe, i kao sto rekoh 2 Bozicna! istina, jako puno onih sa slatkisima, tipicnima, netipicnima... i finima. ali nas dvije smo najprije sjele i pojele porciju profiterola (ja) i tiramisu (Mira) a bile su - enormne! I tu smo pogrijesile, jer toga ima uvijek, a ovoga sa sajma ne... ali bilo je kasno, nismo mogle disati a ne bilo sto pojesti! da sam sad tamo...
![]() tako sam snimila samo par standova...
![]() onih kakvi bi trebali biti
![]() na ovakvom mjestu
![]() ovo i
su simpa dekoracije za "cudesnu" kefu za zivotinjske dlake
![]() gomile najrazlicitijeg marcipana
![]() i preslatke (izgledom i doslovno) kucice.
oko pol 9 smo krenuli natrag, i negdje oko 1 bili doma. lijep dan koji napuni baterije.
|
|
![]() |
|
dakle, to je br. 1 po cemu je poznat. o broju 2, samo par rijeci bez slike jer nas jednostavno nije zanimalo
![]() ![]() ono br. 3 me itekako privuklo! porculan...
![]() prvi izlog... i ducan... tik uz most
![]() naravno, bile smo unutra u hipu
![]() nije dilema kupiti - nrgo sto ne kupiti
![]() mislila sam i njega, pa da se ne mucim, al transport
![]() ![]() ali ducancici su jedan do drugog...
![]() i jos
![]() ![]() pa...
![]() grb na ulici
![]() kafic u kojem smo naravno popile kavu, a preko puta... porculan
![]() ![]() oslikana fasada
![]() jos malo...
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() bus pun, svi raspolozeni usprkos nenormalnom dobu za biti budan, ceka me sjediste br. 11 . na onom br. 12, uz prozor naravno, me ceka i Miramare
![]() do granice u hipu, a onda... jedini razlog zbog cega sam ZA u EU: trebalo nam nam je ravno 3 sata da udjemo na "obecani dio kontinenta"
cilj br 1: Bassano dell grapa. gradic u podnozju Dolomita i Julijskih alpa. poznat je uglavnom po 3 stvari: tamo u vrijeme raspada Austro-Ugarske monarhije, nastajanja Italije, i naravno u vrijeme I WW, u njemu su bili stacionirani poznati alpinci, vojnici prepoznatljivi po peru na sesiru.
![]() u sredistu grada je njima, i njihovim draganama od kojih su se rastajali nikada ne znajuci hoce li se ponovno sresti, podignut spomenik.
grad je nevelik, pitoreskan, pun turista, ziv i neodoljiv. kroz njega tece rijeka premostena drevnim i prelijepim mostom
![]() prilaz mostu
![]() snimljen s obale
![]() pogled s mosta na obalu
![]() i jos jedan
![]() malo jedna, malo druga obala...
![]() kuca uz sam most
![]() ![]() kao sto vidite, most je natkriven
![]() Mira na mostu
![]() oplocenje mosta
![]() i ja - jedina slika
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |