Mammillaria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 212223 |
Korisnik | |
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super Pinus, da si predstavio ovaj prekrasni, pomalo opaki kaktus.
![]()
Hm, jednostavno? ![]() Prekrasni su mi ovi tvoji na okupu. Ne znam što je bolje. Vjerojatno je veća šansa da se među njih neprimjetno zavuće neka gamad kad su u grupi, ali meni se baš ovako sviđaju. Možda da samo ponekog odvojiš, zlu ne trebalo. Svakako će trebati širu teglu ako ih ovako ostaviš. A cvijetići mu i nisu tako sitni za mammillarie. Moj je za sad odlučio da bude samotnjak ![]() ... a kako u lipnju Nažalost, ova druga slika je malo mutna ![]() |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Ovo bi bio taj desni ako se ne varam, al stvarno nisam sigurna u ime
![]() |
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
još sam nova u identifikaciji al eto ako će ti išta pomoć desna me podsijeća na m. heyderi ili tolucu. Moja je spinossima isto cvjetala ovo ljeto, samo nije baš u vijenac, imam na žalost samo ovu sliku:
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mammilaria
![]() ![]() Mammillaria spinosissima „Un Pico“ je kaktus koji mi je ove godine cvjetao. Nažalost nisam ga tada slikao. Krasnog je cvijeta boje ciklame. Cvjetovi su sitni i u obliku prstena na glavi kaktusa. Malo sam googlao i našao podatak da je Mammilaria „un pico“ kaktus koji ne raste u prirodi. Njegovo porijeklo je umjetno, naime nastao je genetskom manipulacijom . Interesantan je i po tome što tokom rasta tjera male kaktuse oko matične biljke. Zbog toga ga je vrlo jednostavno razmnožavati. U ovoj mojoj relativno maloj tegli rastu 11 kaktusa u grupi. Ne znam što je bolje ? Pustiti kaktuse da tako rastu zajedno ili ih razmnožiti dijeljenjem ? Nije teško pogoditi i zašto je dobio ime „un pico“ ? Iz svake areole (kvržice) izlazi samo jedna iglica, vjerojatno je po tome jedinstven u svijetu kaktusa. (ili se varam?) Trenutno imam u zbirci 4 tegle. Ove dvije mammilarie nisam još uspio identificirati. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 212223 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |