Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mammillaria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mammillaria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 212223
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2011 u 10:50
Super Pinus, da si predstavio ovaj prekrasni, pomalo opaki kaktus. Wink

Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

... Zbog toga ga je vrlo jednostavno razmnožavati. U ovoj mojoj relativno maloj tegli rastu 11 kaktusa u grupi.
Ne znam što je bolje ? Pustiti kaktuse da tako rastu zajedno ili ih razmnožiti dijeljenjem ? ...

Hm, jednostavno? Confused Kad se sjetim kako sam se napatila da ga samo presadim, a da sačuvam bodlje... Više muke mi je zadala još samo Mammillaria bocasana.
Prekrasni su mi ovi tvoji na okupu. Ne znam što je bolje. Vjerojatno je veća šansa da se među njih neprimjetno zavuće neka gamad kad su u grupi, ali meni se baš ovako sviđaju. Možda da samo ponekog odvojiš, zlu ne trebalo. Svakako će trebati širu teglu ako ih ovako ostaviš.
A cvijetići mu i nisu tako sitni za mammillarie.

Moj je za sad odlučio da bude samotnjak Unhappy. Evo kako je izgledao u svibnju

... a kako u lipnju

Nažalost, ova druga slika je malo mutna Unhappy
(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 92
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2011 u 22:51
Ovo bi bio taj desni ako se ne varam, al stvarno nisam sigurna u ime
Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 92
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2011 u 22:40
još sam nova u identifikaciji al eto ako će ti išta pomoć desna me podsijeća na  m. heyderi ili tolucu. Moja je spinossima isto cvjetala ovo ljeto, samo nije baš u vijenac, imam na žalost samo ovu sliku:
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Siječanj 2011 u 21:04
Mammilaria

Mammillaria spinosissima „Un Pico“ je kaktus koji mi je ove godine cvjetao. Nažalost nisam ga tada slikao. Krasnog je cvijeta boje ciklame. Cvjetovi su sitni i u obliku prstena na glavi kaktusa. Malo sam googlao i našao podatak da je Mammilaria „un pico“ kaktus koji ne raste u prirodi. Njegovo porijeklo je umjetno, naime nastao je genetskom manipulacijom .

Interesantan je i po tome što tokom rasta tjera male kaktuse oko matične biljke. Zbog toga ga je vrlo jednostavno razmnožavati. U ovoj mojoj relativno maloj tegli rastu 11 kaktusa u grupi.
Ne znam što je bolje ? Pustiti kaktuse da tako rastu zajedno ili ih razmnožiti dijeljenjem ?
Nije teško pogoditi i zašto je dobio ime „un pico“ ? Iz svake areole (kvržice) izlazi samo jedna iglica, vjerojatno je po tome jedinstven u svijetu kaktusa. (ili se varam?)

Trenutno imam u zbirci 4 tegle. Ove dvije mammilarie nisam još uspio identificirati.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 212223
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,204 sekundi.