Fuksija - Fuchsia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 35> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ni ja svoje nisam orezala, imam jednu u vrtu, ona obično zimi propadne, ali samo nadzemni dio, međutim, ovu je preživila, čak na jednoj grani visi "trešnja" - plod,
je li netko ikad sijao fuksiju? a druga mi je u tegli na balkonu, grane su im odrvenjele... ne znam kako da sad izvedem orezivanje, dokle? ima neki dobar savjet? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Nema potrebe za sijanjem kad se jako lako užile.
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Natalija, ja sam pročitala jako puno različitih i kontradiktornih savjeta i na kraju sam se odlučila za neku svoju verziju...onako po osjećaju.
Fuksije se mogu uspješno sijati. Ja sam bila sakupila sjeme od mojih i na kraju ga bacila ![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Meni je sjetva baš interesantna, jer se njome dobije neke nove sorte.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ma da, zbog gušta, na to se sve i svodi, zar ne ?!
nisam sigurna, ali možda ga bocnem negdje u zemlju... moram malo pronjuškati što i kako, jedino me strah da ga ne smetnem s uma zbog drugih stvari, biljaka, obaveza... joj kad krene još malo... |
|
![]() |
|
frenky ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
ona što sam unio nije propala,puistila je mlade listove ali sad čitam da trebam orezati?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
možda samo malo vrhove ali nije potrebno, daj stavi sliku pa ti točnije odgovorimo.
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Pisala sam da mi dvaput nije uspjelo ožiljavanje fuksija. Sada sam oduševljena jer su se, moje male prinove stigle sa Cresa, uspješno počele ožiljavati , u zemljici su, sa plastičnom "kapicom" na tegli
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
frenky ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 103 |
evo ove koju sam unio:
![]() a evo one koju sam ostavio vani. ![]() bonus pitanje: jel moguce da se ovo u tegli di je fuksija i brsljan razmnozila ruselija sama jer je bila u tegli iznad njih?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ova što ti je vani je definitivno mrtva ali zato ova što je unutar četiri zida jako lijepa biljka koja je početa tijerati nove mlade izbojke.
Nemoj ju ništa dirati neka samo tako bude i neka raste. Samo ukloni osušene listove i svjetove i sve ostalo što možda trune i propada da se smanji mogučnost od bolesti i zaraza
|
|
![]() |
|
isao sam bacit lisce staro i pronasao nesto :)
![]() jesu li ovo sjemenke? ako jesu, kad mogu otvorit ove cahure i posadit sjemenke? ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...frenky, sjemenke ne prepoznajem pa ti ne mogu pomoći...moje su fuksije ovako nekako izgledale slično ovoj tvojoj i jučer sam ih baš sve orezala na tri pupa i preselila na svijetlo mjesto pored prozora na stubištu, a sve reznice sam odmah popikala u teglu pored biljke...
...Natalija, od iskustva sa sijanjem fuksija imam jednu epizodicu...prije nekoliko godina mi se sama, ničim izazvana zasijala i bila je predivna sljedeće sezone... |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Žao mi je Frenky, ali ovo su (čini mi se) ipak samo suhi pupovi koji nisu uspjeli procvjetati.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Moje mlade fuksijice rastu i sad sam sigurna da su se primile. Svaki dan su vidljivo sve veće. Konačno uspjeh s njima
![]() |
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Moja je stradala prije dvije godine , onda kad sam ja morala otici
a "dadilja" koja mi se sama ponudila nije ispunila ono kaj je obecala ! Imam veliku zelju za njima . Ili cu kupiti nove ili cu posijati , pelcere nemam da bi to probala . |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...ne brini ništa draga moja GF...svakakva iznenađenja te mogu dočekati na povratku iz tuđine
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Moje naočigled rastu, uživam gledajući ih. A tek kad procvjetaju
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
odgovor na bonus pitanje(nadam se da me nećeš zamrziti): ono ti nije ruselia!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
strufeta ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 21 Veljača 2014 Lokacija: bih Status: Offline Bodovi: 20 |
pozdrav svima na forumu, vidim da vecina vas uspjesno uzgaja fuksije, i ja se trudim, ali mi bas ne uspjeva, prosle godine sam zasadila pelcer i bilo sve ok, cvao i sve to, medjutim, sad mu svo lisce opalo. htjela sam da bacim ali vidim da se kod nekih pojavi novo lisce na ovim suhim grancicama.. ne znam sta da radim..
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |