Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Biovrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Biovrt

Odgovori Odgovori Stranica  <12345 43>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
black View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 61
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje black Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 19:48
Pozdrav !
Da vas pitam ,,, da li je kasno za još nešto posaditi u vrtu ! Npr luk , salatu i tako ? I ako netko ima ideju za još nešta ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 21:15
pozdrav,jadranka,sve ovisi i o vrsti tla,kod mene je ilovasto,pa ako još u jesen padne malo kiše,to mi bude idealno za sjetvu ,ali napominjem " malo kiše " jer takvoj zemlji je sasvim malo dovoljno,drži dugo vlagu,a dok je suša ni kod mene nije baš sjajno,pa ću odgoditi jesenske radove do prve kiše.
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 20:43
Hvala svima na podijeljenim iskustvima. Gredica s mahunama je još uvijek nezasijana zbog ove grozne suše, a čini mi se da je prevruće za sijanje bilo čega. Čekam malo kiše da krenem na posao. Posijat ću salatu hrastov list i to vlastito sjeme. Prošle godine na sisvete dobila sam 5-6 malih biljčica te salate iz Slavonije. Posadila sam ih u vrt, rahlo prekrila sjenom, prezimile su i razvile se u prekrasne glavice. Tri sam ostavila za sjeme. Inače mi salata ne uspijeva, pokušavala sam već s nekoliko sorti.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 19:27
Originalno poslano od člana gospina trava gospina trava napisao:

Molim da napišete i koja je to salata.

prije svega,gospina trava,ne moramo biti na " vi"    , a salata koju sijem zove se Nansen. Ja često uzimam sjeme od svojih salata,pa je nekad i ne moram kupiti.
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 18:59
Molim da napišete i koja je to salata.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2011 u 15:16
lijep pozdrav ,evo da vam se i ja priključim.Imam veliki bio vrt,već nekih deset godina. Ništa ne špricam osim baš krumpira,ali on nema veze s ostalim povrćem koje imam.Pa ako nekome mogu pomoći,evo ja npr. za jesensku sjetvu sijem jesensku salatu koja dobro podnosi zimu na otvorenom,isto tako posijem celer i posadim češnjak,sve dobro podnosi kontinentalne zime,a na proljeće mi lijepo dođe sve ranije. Dok drugi ljudi kupuju salatu u trgovinama i samo sanjaju kad će doći njihova za brati ,mi se već izguštamo u salati,bitno je samo izabrati pravu jesensku sortu. Ja uvjek koristim istu i pokazala se vrlo kvalitetnom,pa tu skroz i sijem.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2011 u 20:20
jadranka, ja sam ove godine prvi put posijao rotkvice, sorta ledena svijeća i to kraj kupusnjača jer sam pročitao da su dobro susjedi. baš sam danas ogradio gredicu jer srne sve pojedoše...

vole rahliju zemlju, ne vole stajnjak već kompost- tako pročitah i napravih..

jedno pitanje: mogu li se i korabice sad sijati, da li je kasno? na ambalaži uopće nema označeno kad se siju u gredicu.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 12:07
Originalno poslano od člana jadranka4 jadranka4 napisao:

Niske mahune sam porezala i sada se pitam što bih mogla posaditi na tu gredicu. Prošle godine sam posijala špinat i matovilac još u kolovozu na takvu gredicu i oboje je bilo loše. Nisam ubrala ni list špinatasmile220. Ima li netko bolje iskustvo, što saditi da gredica ne ostane prazna?!

Posadi blitvu, meni je na ovakvoj suši nikla i dobra je koliko je to moguće uz zaljevanje jednom tjednoThumbs%20Up

Ja ću se prebaciti na mahune penjačice, jer su mi četri kućice takvih plodnije i sočnije nego kvadrati niskihSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2011 u 12:04
Najbolja metoda koju sam do sad primjenjivala u vrtu je " zabosti bocu u korjen biljke", neodrezanog dna. Jednom tjedno napunim vodu u boce i okrenem vrh i zabodem u već naprevljenu rupu prema korjenu. Nema rasipanja vode, nema kontakta listova sa vodom i tim je smanjena mogućnost plamenjače ( bar je manje na tikvicama ove godine).

Ruže mi nisu bile nikada bolje i bez malčiranja. Ako đubrim u granulama, stavim ih u rupu di će doći boca  i tu se otapaju. Ili se može tekuđe đubivo usuti u boce.

Stvara se vakum te voda sporo otječe i korjen povlači vodu u sebe, nema rasipanja vpde. Znam zateći  vodu u bocama nakon sedam dana kad dođem u vrt, znači biljka povuče koliko joj treba Thumbs%20Up.

Uz malčiranje ovo je pravi zgoditakSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2011 u 12:37
Niske mahune sam porezala i sada se pitam što bih mogla posaditi na tu gredicu. Prošle godine sam posijala špinat i matovilac još u kolovozu na takvu gredicu i oboje je bilo loše. Nisam ubrala ni list špinatasmile220. Ima li netko bolje iskustvo, što saditi da gredica ne ostane prazna?!
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 23:47
da iduće godine definitivno....jer ovo je užas...
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2011 u 09:50
Osbourne,negdje sam Ti napisala da krastavce ,tikvice i buče ostaviš neopljevljene i pogotovo u ovoj suši to im je blagodat,probaj jednom i nikad ih više nećeš pljeviti.
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Srpanj 2011 u 22:42
da uzasno je, ja zalijevam kolko mogu.... primijetio sam bundeve u travi se super drže...iduće godine razmišljam uopće ne plijeviti, samo oko biljke porezati korov dok je biljka mlada....kasnije nek uživa.....?
na jesen baciti gnoj po površini i zaboraviti priču:)
vjerujem da će se i bolesti manje širiti...praktički saditi na livadi:)

probat cu na jednom dijelu

Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2011 u 13:22
Meni je suša od vrta napravila saharu,nikad mi vrt nije gore izgledao.smile108
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2011 u 16:34
grašak traži dug dan, tako mi je susjeda agronom objašnjavala i zato se ne mogu 2 generacije godišnje uzgajati:(.

plamenjača u vrtu mom, tako mi je žao tiukvica, po 6, 7 kila sam dveno brao. baš se muče:((((((((
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2011 u 10:56
Mahune se najzad siju u sedmom mjesecu,grašak ne voli sunce,dakle samo se sije u proljeće i to ćim ranije ,naj idealnije nakon 15 3,ali ne kasnije od 1.4,barem kod mene je tako jer je inače prinos prepolovljen,ne kažem da ga neće biti nego je manji,zeljaste biljke ako hoćete za zimnicu naravno još se mogu uz veliku njegu posaditi u 7.mjesecu.U jesen se grašak sije za proljeće ali ne bi preporučila jer će isklijati ili smrznuti ,pa se radije kako kažu naši stari manite ćorava posla.Usput jučer sam privirila u moj krumpir i lijepi su veliki gomoljčiči.smile164
Na vrh
Marin&Lele View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marin&Lele Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2011 u 15:17
Osbourne, gledam taj kalendar i nije mi jasno - cvjetača, brokula da se siju u srpnju?? U svibnju, pa za zimnicu ok, ali u srpnju??

Mahune sam ja sijala prošli mjesec, neznam točno kad, ali sad su veličine pedlja....mislim da ih možeš još sijati ..
A grašak? - rujan i listopad?
Grah uvijek posijem sav u svibnju, tak da neznam
Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2011 u 00:23
http://www.povrce.com/?A=HOB&HOB=stribar&P=gen&TXT=kalendar_sijanja

gledam srpanj za mahune...niske? mogu se sijati iz sjemena? mislim, ja svoje berem (niske žute)...
ako dA SAVRŠENO

isto tako, koji grah može ići sad?

Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2011 u 13:19
silvestra ja svoje povrće sadim ,okopavam i vadim (ono koje se vadi ) uvjek po M.S.K. i naprotiv saćuva se dok ga ne potrošim. i sad imam prošlo godišnjeg češnjaka koji valja.
Na vrh
hanaK View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 216
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hanaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2011 u 13:23
paprikaWacko
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.