Živi kamen - Lithops |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 10> |
Korisnik | |
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pinus,oko tebe žive samo kaktusari,e na tome ti zavidim!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Vunastih uši se nisam riješio. Toliko sam špricao sa confidorom da su mi euforbije koje rastu u istoj tegli počele pucati. Mislim da je sljedeći korak vađenje lithopsa iz supstrata , pranje korijena pod mlazom vode, špricanje korijena sa confidorom i presađivanje u friški supstrat. No ta operacija će počekati da malo zatopli. Jučer sam bio u posjeti kod jednog gospodina koji se kaktusima bavi iz hobija dugo vremana. Uživao sam nekoliko sati u njegovom stakleniku razgovarajući sa njime. A na kraju sam još dobio punu kutiju sukulenata. Ovi lithopsi sa slike su njegov uzgoj iz sjemena: |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ajme Pinus ovo me zgraža, jer te životinjice ne volim vidit ni na slici a kamoli na biljki, ja sam sve moje biljke prije unošenja u kuću pošpricala protiv uši osim jedne kalanhoe koja je duže bila vani (zaboravila je) i ona je unjela zelene gusjenice koji su pojele list ali vidjela na vrijeme i eto sad se oporavlja a na ovim drugim nisam primjetila ništa neobično, morat ću u detaljniji obilazak jer ako se pojavilo kod tebe ??????? što da ja očekujem
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Prošle godine po savjetu susjede napravio sam 25 lit. otopine confidora i mospana. Kaktuse sam izvadio iz tegli i zajedno sa supstratom držao potopljene u otopini minutu dvije. Sve do jedne tegle sam očistio od uši. Bila je druga polovica veljače, sunčano i temp. oko 15 C. Nakon što sam kaktuse (supstrat)dobro osušio presadio sam ih u nove tegle. Sada je prehladno za tako nešto. Sada sam špricao no izgleda da to nije bilo dovoljno . Mislim da su problem uši koje su skrivene u supstratu.
Mali kaktus sigurno je i Calypso dobar insekticid. No, upotrebljavam confidor zato što ga imam kod kuće. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Meni je međimurska kaktusarka preporučila Calypso protiv ušiju na kaktusima.Problem je što sad kaktusi miruju i sistemični insekticid ne djeluje kako bi trebao,da su biljke u vegetaciji mislim da bi ih se brzo rješio.
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ma imam doma nešto ličke brlje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Mali kaktus , napraviti ču tako kako kažeš, hvala. Sutra krećem u potragu za alkoholom.
![]() |
|
![]() |
|
Da su moji ja bi ih očistila s alkoholom.
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Pinus
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
prekrasni su
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Imala sam baš lijepu kolekciju lithopsa prije dvije godine, super su mi se držali. Netko je već spomenuo i definitivno se slažem s tim da ih treba zalijevati samo kad se krenu lagano smežuravati...To je jedino pravilo kojeg sam se držala, a nisam zaljevala ni ove u presvlačenju. Uspijevali su mi jako dobro u prozoru, dok nisam završila u bolnici na tjedan dana... netko nije maci očistio zahod, pa se lijepo popiškila u moje živo kamenje
![]() naravno da ih je kiselina spalila momentalno... Sad počinjem ispočetka, sa samo dva primjerka za sad... Na ovom linku je baš dobro objašnjen njihov ciklus razvoja... http://www.lithops.info/ |
|
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Jedan od mojih Lithopsa.
![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Miss M. hvala, onda će im bit dobro.
Belica, ma nabavi ih sad ![]() |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
skoro sam ih propustila vidjeti... prelijepi su vam... moj jedinac me dočekao jedno jutro vani mrtav... bio mi je pokisnuo, pa je još i noćna temp bila preniska i kombinacija je rezultirala
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |