Kamelija - Camellia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 35> |
Korisnik | |
brankica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vidim curke da ste me uputile na kiselu zemlju, za što nisam znala, valjda ću je pronać
![]() za sada sam je poprskala po listovima, pa ćemo vidjeti rezultat.
Nisam je presađivala u drugi pitar, ostala je u manjem u kakvom je i došla. Mislila sam da nije još vrijeme za to, nego kad još malo zatopli.
potrudit ću se staviti ipak sliku
![]() Hvala svima za savjete!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
adenium ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
Kamelija opstaje na temp. do -20.Zimzeleni je grm i toplo je preporučujem.
|
|
![]() |
|
mimoza ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 31 |
koliko ispod nule može kamelija opstati
|
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Ja imam isto to gnjojivo i nemoj pretjerat s njim. Dovoljan ti je kućarin na jedan pitar. Sporo se razgrađuje pa je dugotrajan.
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
ime granula je COMPO za rodondedrone, hortenzije, fuksije odnosno za svo cviče kojemu odgovara kisela zemlj, uvoz iz Austrijecijema mu cc 60,00 1 kg
tražila sam baš za kameliju nisu imali a znam da može i ovo šta sam navela. |
|
![]() |
|
adenium ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 203 |
vanja kako se zovu te granule?
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Cvita hvala.
Iris sada sam se vratila iz Bricostore tamo sam našla zemlju i granule za kameliju, tek su dobili zemlju a ja išla kopati ajde dobro bilo je malo gimnastike. |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
hvala Cvita....idem onda ovih dana u Baumaxa
![]() |
|
![]() |
|
Cvita ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 261 |
Kiselu zemlju imate (bar je bilo, ja kupila) u Baumaxa, a gnjoj u kuglicama imate u Peveca, Baumaxa i Brico store. Sretno!
|
|
![]() |
|
Voki ja ne, kupila sam je gotovu
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Nabavio sam semenke kamelije, ima li neko iskustvo sa sijanjem?
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
još sam ti nešto zaboravila napomenuti a to je da ona puno voli prskanje po listovima i pupovima naravno sa istom dest.vodom, to voli puno više nego samo zalivanje.
|
|
![]() |
|
ako sama pronađeš zemlju onda ne moj vaditi iz zemlje borove iglice to daje zemlji kiselost.
Možda sutra odem kupiti to gnjojivo pa ti javim ili ti ga mogu i ja kupiti, imam tv.br.mob. pa se ćujemo. |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
aha..znači destilirana ili prokuhana voda....hvala vanja
![]() gnojivo ću potražiti kad idem do grada....ako ti nađeš gdje ima javi mi
za zemlju se moram dogovoriti s mužem
|
|
![]() |
|
destilirane vode imaš u samoposlu., na benz. stanici ili pak prokuhaj sama vodu i drži je u nećemu da bi je mogla zalivati. Ustvari biljka ne trpi niti malo klore.
|
|
![]() |
|
Iris, ajmo se dogovoriti imam dosta te zemlje sakupljene ispod bora pa ću ti dati meni je ionako blizu šuma. Šta se tiće zalivanja kupi destilirane vode i s njom je zalivaj jer ne trpi nikako vodu iz špine a ujedno je i hladna.
Šta se tiče gnjojiva to još ne znam moguće da joj odgovara gnjoj isto kao i za rodondedrone a toga ima za kupiti jer mi je jedna poznanica rekla koja radi u "Sjeme" poljo.apot. Nikako je držati na suncu nego u sjeni. |
|
![]() |
|
vanja i ja sam jučer bila u nemogućoj misiji traženja te zemlje i nisam ju pronašla a u mojoj blizini nema borova....sad jedan dan idem tražiti borove
![]() koje gnojivo da kupim za kameliju....jer sva koja sam jučer vidila su za sobne biljke ili petunije i surfinije ili ona univerzalna....jel mogu sa tim univarzalnim gnojiti?
i još me zanima zalijevanje....šta kad ne bude kiše ljeti...odakle mi onda kišnica....s čim da zalijem ?
|
|
![]() |
|
sinoć je padala lagana kišica pa sam kameliju stavila na kišicu. Jutros sam je presadila u veči pitar ali sa zemljom kiselom koju sam skupila ispod borova.
Postoji specijalna zemlja za rodondedrone koja se i za kameliju upotrebljava, samo je u ST nisam mogla nigdi naći. Sada čekam reakciju, stavila sam je vani na prozor sa sjeverne strane. Valjda će uživati a zajedno s njom i ja. |
|
![]() |
|
Uh zaboravih:dobro došla!
![]() |
|
![]() |
|
Ne nikako u kuću onda ćeš napraviti još veću štetu.Ona voli biti vani i podnosi temperature do -20.
Možda joj je u nekom trenutku falilo vode pa je ovo sada reakcija.Zemlja bi trebala uvijek biti vlažna(ne mokra). Moja preporuka zasadi je van ako imaš vrt.Voli kiselu zemlju.Nisirekla da li si ju presađivala i u kolikoj je vazi. Pošalji sliku! Nadam se da sam ti barem malo pomogla. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |