Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 40>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 21:42

Trisa pa zemlja je stigla tako da ako ti rabi samo dojdi i zami koliko ces i tako sam morala zet vise leh mi rabi, as oni ti naplate kamion zemlje 5q, zela ti i samo jedan, pozzz

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 21:06

Ove ideje sa ciglama i crijepom su fenomenalne. Ja sam htjela poslagati cijeli niz takvih šupljih cigli uz stazu i posadit u njih jagode samo nisam skupila dovoljan broj komada.Al' za sadnju sukulenata će se naći

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 20:03
Evo i danas sam se bavila svojim dvorištem. Kako još imam nekih sjemenki morala sam smisliti još jedan vrtić i to od materijala koji imam na raspolaganju, jer je mala kriza.
Dakle crijepovi su opet poslužili:
Taj vrtić čeka zemlju pa ću sa sijanjem nastaviti sutra - još je prazan.

Tikvicama koje su posijane u vrtić od istih tih crijepova, samo manjih dimenzija napravila sam od žice konstrukciju da se mogu penjati prema ogradi koja je isto od žice.
Ispraznila sam jedan prostor ispod stepenica, koji će mi kad bude gotov služiti za vrtne alatke.
Sad čekam mm da napravi vrata i jednu stranu ozida sa siporeksom, a treba urediti i iznutra.
Počela je padati kišica, pa smo odustali od daljnjih radova, a nastavak slijedi sutra.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 11:41
Pa baš sam predloćila da prikolicom dovedem kamenje do moje vikendice, napravimo party za ekipu i uzmete si kamenje doma,
Šifra mjenjam kamenje za meso za roštilj.- naravno ne u toj kilaži.
RIJEKA

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 10:13
Dobila sam kamenje s Jadrana, sad te slijedim u stopu Triša i radim male kamenjarčiće...
Na vrh
primorka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 769
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje primorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2008 u 09:18
Super ideja ovo s crijepovima!
I nama je ostalo malo mediterana, a i vrećica prkosa :)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2008 u 19:38
Imam ih još i probat ću posaditi prkose, to mi je predložila Franjica, znate nju - ima novi fotić, sad će nas bombardirati slikama, morat  ću ju zvati u Rijeku, da me malo pouči.
RIJEKA

Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2008 u 17:52
Baš ti je dobra ideja s tom ciglom i sukulentima...
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2008 u 13:57
Ovo je mediteran, koji je ostao od krov,  kao za rezervu, a da koji i pukne- nek si djeca kupe nove, krov je ionako iznad njihovih glava.
Još ih imam dovoljno za jedan vrtić za sjemenke, ali ću malo ukopat u zemlju.
SilveK, ma ne brinem, do sada sam strogo pazila gdje je što, a sada sam malo zbrkana, ali znam gdje mi je taj prekrasan ljubičasti cvjet, pa neću dirati zemlju, valjda će dogodine izrasti.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2008 u 00:00
Taj poluokrugli i ja tražim da prekrijem one grde kamene ogradice na kopanjicama...
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 23:40
Genijalna sismile120ovo sa crijepovima je odlična ideja.
Ja sam nešto drugačije zamislila no još samo da nabavim crijep.
Mislila sam onaj crijep poluokrugli,koji se stavlja na vrh krova, spojiti.Onako dva zajedno da dobijem neki tuljac,i to staviti u zemlju i u njega neki puzavac mali staviti.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 22:29
Triša, super ideje. I malo te moram razočarati - liatrris spicata ti neće cvjetati ove godine - to je inače lukovica, dakle iz sjemena će trajati barem 2 godine. Ali jednom dok procvate....e to bu veselje nakon dugog išćekivanja

Ove godine bu i sjeme bijelog (nadam se)...
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 21:36
Triša, fenomenalna ti je ideja sa šupljom ciglom, što misliš kako bi bilo popikirati prkose u nju, baš mi se sviđa kako se poigravaš sam građevinskim materijalom, shvatila sam da ti je to višak od gradnje ali baš je originalno.
Takvu šuplju ciglu ja koristim kao stalak za bor.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 21:09
Vrtić od crijepova se izgubio - evo ga ponovo:

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2008 u 21:08
Jedva sam čekala da obavima neke jutarnje obaveze, a kako baš u grad ne idem oko 8 ujutro upala u takvu gužvu, da sam do drugog kraja grada vozila 45 minuta.
No vratila se još uvijek na vrijeme da nekoliko sati provedem u dvorištu. Pokosila sam travu, ono malo trave između panjeva i vrtića od kamena i staze, ali ipak je ima. Od tri kosilice niti jedna baš nije kako treba - normalno u tri godine kupila tri kosilice, a svaka koštala 100 kn. Normalno koliko para toliko muzike.
Presadila sam dragoljube u opet novi vrtić, kojeg sam jučer napravila

Dalje sam u jednu šuplju ciglu presadila neki sekulent - ne znam kako se zove - to je eksperimentalno, jer je unutra malo zemlje stalo.
Ovaj vrtić od crijepova je ok, dosta je dubok, pa ga nisam napunila zemljom. U njega sam učer posadila razno razne tikvice ukrasne, jestive - vidjet ćemo - Silve kaže da će se izmješati kad su tako blizu.
Posijala još gladiole, crnooku pupavicu, kalifornijski mak, kosmos, liatris spicata (to će Silve prepoznat na slikama kad budu bile),
Danas sam vidjela da je izvirila kala i ranunkula, a osteospermum sam malo potkratila isto kao i pasifloru.
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:57
smile78
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:26
Triša, tikvice ti se inače jako vole međusobno oprašivati. Ako su blizu posijane, vjerojatno ćeš najesen imati novu međuvrstu... Ja imam veliki vrt, i sad sam na mukama kako rasporediti tikve i tikvice da se ne pomiješaju...(jer se prošle godine jesu, pa sam imala neuobičajeno velike tikviceLOL)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:10
Lana kadifice po 3 kn u Metrou, skoro mi je žao da ih nisam uzela više, a pelargonije već velike po 9 kn.
RIJEKA

Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:09
triša na slici su kadifice, zar ne, ja malo lošije vidim navečer, pelagoniju imam i ja sa rozim cvjetićima.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:09
Dalje sam sijala opet neku hrpu cvijeća koju mi je poslala SilveK, s tim da sam iz svake vrećice ostavila nešto za vikendicu.
Dalje sam    posijala 5 vrsti ukrasnih tikvica, od kojih kaže SilveK su neke i jestive. Napravila sam jedan mali vrtić, samo za tikvice i ogradila ga nekim crijepovima, koji stoje u dvorištu, ostali od prekrivanja krova pred 5 godina.
Te ću slike staviti sutra, jer mi kći otela na kratko fotić, za neke njene veterinarske egzibicije.
Panjevi koje sam donijela iz vikendice, promjera od 25 do 35 cm i debljine 15 do 25 cm raspoređeni u dvorištu i na njima su već biljke u posudama.
(slike su u temi Trišino dvorište).
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3031323334 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.