Zamioculcas |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 17> |
Korisnik | |
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš ti je lijep zamio
![]() Mislim da je bolje ne presađivati biljke kad aktivno rastu, može izazvati vjerojatno šok. Zamio koji sam sebi kupila prije dva mjeseca, je sav u mladim granama. Mislim da je u zadnjih mjesec dana izbilo ngdje oko 7 novih izboja. Po tom mi odgovara ona teorija da od povećane topline daje više mladih grana, a kod mene zbog loženja bude temperatura i do 34 stepena ( na štetu nekih drugih biljaka). Sa linka:"""Ukoliko se nalazi na toplijem mjestu može doći do povećanja stvaranja novih lisnatih izdanaka i traži povremeno orošavanje.""" |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Hvala Proljeće
Sada je u vegetaciji, pa neznam kada bi ga bilo najpovoljnije presadit Kada je on u mirovanju, da li sam ide u mirovanje ili mu ko i kaktusima treba stvorit uvjete za mirovanje pa ga tad presadit |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Tako je, ako mu je gusto u tegli, onda on tjera nove izdanke. Zato treba uvijek imati teglu " na knap". Jer ako mu je tegla veća, onda on troši energiju na puštanje korijena.
Zmaj inače tvoj je jednostavno prekrasan.
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Evo mog Zamioculcasa
![]() Uploaded with ImageShack.us Smješten je na povišeno, dosta osvjetljeno mjesto, temperatura mu je oko 22*C, svekih desetak dana dobile jako malo vode Kako sam ga kupio samo sam mu promjenio zemlju, sada je u jako propusnom pjeskovitom supstratu Sada mu je posuda več mala, izdiže se iz nje, izgleda da ga tjesni prostor potječe na razmnožavanje jer je pustio dosta novih izdanaka |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ivna i ja sam dvije godine imala " projekt zamio" .
Uspjela sam ga natjerati da potjera i drugu granu ( cijelo vrijeme je imao samo jednu granu).
Ja sam ovo skužila: treba malu teglu,jer onda tjera nove grane. Ne zalijevati često, u biti zalijevati jaaaako, jaaaako rijetko. I onda bi trebao potjerati. Ali ti svoga svakako izvadi iz te zemlje i pogledaj kako izgleda korijen.
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Šmrckice, hvala...Nakon premišljanja odlučila sam najprije izvaditi cijelu biljku a onda vidjeti u kakvom je stanju te tek onda nešto poduzeti ili s cijelom ili samo s listom ili pak i jedno i drugo
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
neznam ja sam svog odmah presadila u zemlju ono normalnu za cvijece i zalijem ga svako malo ali stvarno na kapaljku
![]() ivna vjerovatno je bio vec unisten u ducanu kad ga ne zaljevas puno nema sta drugo bit on je bas otporan na sve osim na vodu |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo nabubrenog zamija, čupa noge iz zemlje sve se rasulo okolo.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Danas sam naletila konačno na odgovarajući poklon za prijateljicu. Voli cvjeće, ne zna ništa o njemu i uvjek ga upropasti. Zadnji cvjet sam joj kupila vražiju lozicu, netko joj savjetovao da stavi ostatke kave u posudu di je biljka i uništila cvijet
![]() Sad sam joj morala kupiti novi da ne bude žalosna, neće sama da si kupi jer se boji, još je i sujevjerna ![]() E sada zamio koji sam kupila izgleda kao trudnica, sva mu posuda di je rizom nakvrgana i krenuo je van kao da će bježati ![]() Sve se mislim da napravim nešto kao za kaktuse i sukulente, tj da kupim gotovu zemlju drugačija je nego kad sam praviš?? ![]() Da, i evo jedan koristan link. Ivna možda ti nešto može pomoći. ![]() http://kaktusi-sukulenti.forum3.info/t86-zamioculcas-zamiifolia |
|
|
|
![]() |
|
Pošalji mi linkove ako su na našem i engleskom, nemoj molim te kineskog
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Upravo sam većeras, lutajući okolo, i ja pronašla puno interesantnoga u vezi drvenog ugljena......
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Meni je taj tekst tako zanimljiv, planiram dovlačiti ugalj na vrt. Samo da ukopčam koji i odakle
![]() Priroda daje puno zanimljivih ideja, kojima je milijunima godina sama sebe liječila. A mi tu dođemo sa nekim špricama i raspištoljimo se, i opet ništ koristi. Priroda je zakon ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Ajajaj, Šmrčkice, iako sam zumirala, jedva sam uspjela proćitati. A uvijek nešto interesantno napišeš
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Postoji drveni ugalj za gril, mislim da postoji za kupiti čisti drveni ugalj bez dodataka. Trebaš pogledati u vrtnim centrima i benziskim crpkama, ili pitaj nekoga ima li malo drvenog uglja.
Evo ti jedan zanimljiv članak u vezi drvenog uglja. ![]() http://sumlist.sumari.hr/gootxt.asp?id=196305&s=12&s2=24 |
|
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Ajoooj Šmrckice, gdje da nađem drveni ugljen
![]() |
|
![]() |
|
Evo jedan savjet koji sam našla za anturij, možda bi se mogao primjeniti na zamiju.
![]() "Korijenje je osjetljivo i prilikom sadnje kao zaštitu od pljesni možemo ga poprašiti drvenim ugljem." |
|
|
|
![]() |
|
Šmrckice hvala ti na odgovoru , još ću malo pričekati možda se netko još javi tko je imao isti problem...Ma mislim da si u pravu što se tiče ovog zadnjeg, od kad sam ga donijela kući i nije niš drugo "radio" već venuo grana po grana
![]() |
|
![]() |
|
Bilo bi ga pametno izvaditi i pogledati kakvo je stanje u zemlji, pustit da se prosuši.
Još ima jedna dobra ideja koja se primjenjuje na anturiju, da bi se sprječila trulež korjena - poprašiti korjenje sa pepelom ili ugljenom. Mislim da je Hoja spasila adama tako( ili neku drugu biljku). Treba samo naći o čemu se radi, mislim da je upitanju nekakav ugalj možda pepeo može biti prejak. Za to bi poslužio možda i medicinski ugalj. Možda se javi netko sa boljim znanjem. Ako ćeš dodavati novu zemlju možda bi trebalo kupiti odgovarajuću. Menije nedavno presađivanje, u neodgovarajuću zemlju, počelo sušiti dracenu. ![]() Možda Ivna nisi ti kriva u trgovinama znaju dobro uništiti biljke, pogotovo ako se ne kupuju u posebnom dućanima . Biljke putuju, trgovac o zamiju nema pojma i prezalije ga. |
|
|
|
![]() |
|
Probat ću Antonija , hvala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ivna, izvadi ga iz zemlje i pogledaj mu korijen,(to u stvari nije korijen nego nešto kao rizomi) vjerovatno truli. to se i meni dogodilo, ja izvadila očistila, ponovo posadila i eno ga stoji, još ne raste ali stoji zelen. moj ima 3 grane. nemoj ga puno zalijevati!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 17> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |