Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nagradna igra: pogodite ljekovitu biljku
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Nagradna igra: pogodite ljekovitu biljku

Odgovori Odgovori Stranica  123 12>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 116
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Nagradna igra: pogodite ljekovitu biljku
    Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 21:58
Bilo bi lepo da vidimo cvet... Mada mogu da pokušam i ovako. Da nije cimet? Big%20smile
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SolarWindKiss View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 20:36
Evo nove:

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 20:32
Cenarius je pogodio/la ! Svaka cast!
U pitanju je djumbir i to bas Zinzibar officinale!
Jako malo ljudi zna prepoznati biljku od koje obicno koristi i vidja samo jedan dio, bez obzira koliko je biljka poznata...ipak, uvijek ima onih vise upucenih kao sto je u ovom slucaj bio/la Cenarius :)
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 20:18
Originalno poslano od člana rosa2 rosa2 napisao:

vidi vidi sasvim sam slucajno tu zalutala i usput nasla kako se zove moja dugogodisnja ruza koju imam u vrtu,a i jos je k tome ljekovita ako ko treba tu vrbovicu bit ce je najesen jer se jako razasije

Rosa2, malo ti je post nejasan.O kojoj ruži govoriš?I kakve veze ona ima sa vrbovicom?
By the way, kad bude cvjetala ta tvoja vrbovica svakako je slikaj i zalijepi ovdje ili na temu vrbovice (ako je nema, bit će je ).
Naime, pravu vrbovicu baš nije jednostavno identificirati.A osim toga ona cvjeta prije jeseni.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 20:11
Da nije djumbir (Zingiber officinale) ?

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 19:45
Solar, reci nam da li se radi o ljekovitoj biljci?
Naime, ova tema je zamišljena kao igra pogađanja ljekovitih biljki.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 16:29
Ipak nije ni vrbovica na slici ....
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 14:27
vidi vidi sasvim sam slucajno tu zalutala i usput nasla kako se zove moja dugogodisnja ruza koju imam u vrtu,a i jos je k tome ljekovita ako ko treba tu vrbovicu bit ce je najesen jer se jako razasije
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 12:28
Nije nikakvo klasje u pitanju....
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 00:20
Da li je ovo klas koji pomalo cvjeta crvenim cvjetićima?
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 13:36
Evo jedne zanimljive.....lagana a opet...

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2012 u 11:35
Hvala FD,
učim i ja. Za tatu sam kupila čaj od vrbovice, zahvaljujući tebi.

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 22:35
I FD stalno uči, nemam što ispraviti.
Dodala bih ipak da ružmarin razbuđuje pa nije pametno stavljati ga u kupku prije spavanja.Inače se, kao što si rekla, koristi u malim količinama, jer može previše razbuditi organizam pa tako stvoriti nemir ne samo nesanicu.
Za masnu, seboreičnu kosu može se napraviti odlična tinktura sa ružmarinom, kaduljom, timijanom i koprivom.

Za komorač bih dodala da su njegove sjemenke odlične kao dodatak čajevima za bronhitis i iskašljavanje.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 11:45
1. Ružmarin - Rosmarinus Officinalis, potiče cirkulaciju, pamćenje, jača imunološki sustav, sprečava razvoj bakterija i gljivica. Alkoholna otopina - sredstvo za vanjsku masažu kod reumatizma mišća, glavobolje, isto tako i čaj opušta mišiće, otklanja probavne i menstrualne smetnje, (koristiti u malim količinama, a tijekom trudnoće nikako. Dobar je za ispiranje kod masne kose i kao dodatak kupki.
2. Lavanda - Lavandula Officinalis, sam miris je opuštajući, a dolazi od molekula linalil estera. Par kapi ulja umasiranog na sljepoočnice umiruje: glavobolju, a pomiješan sa maslinovim uljem smanjuje bolove, svrbež, ubode insekata. Čaj umiruje želudac i vjetrove (u malim količinama). Oparak pomaže da se rane ne inficiraju.
3. Komorač - Foeniculum vulgare, je aromatična začinska i ljekovita biljka. Koristi se cijela: sjeme, kao začin, čaj za želučano crijevne tegobe, protiv nadimanja, prehlade. Listiće, korijen koristim u salatama, varivima. Posebno mi je dobra juha od komorača koju svi volimo.
Gore navedeno znam po pričanju pok. bake, ali se ipak treba posavjetovati sa liječnikom.
Ako griješim, neka me naše FD i griva isprave.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2012 u 18:34
Točno Cvijetomanijak.
3. Komorač
Par riječi o svakom poslije.
Na vrh
Cvijetomanijak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
*moderator - povrća

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cvijetomanijak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 20:10
1 slika: Ruzmarin lavanda
2:Jel kopar ili komorac ?
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2012 u 19:26
Dvije biljke:
1. i 2.

3.

Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2011 u 01:10
Ok. Hvala u svakom slučaju. Iskopaćemo već nešto ;)

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2011 u 01:04
Sad, nažalost, ne.
Austrijska travarka Marija Treben je uzdiže do nebesa u liječenju prostate, čak raka prostate.
Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2011 u 00:49
Vrbovica mi je nepoznata... Da li mozes da nam napises nesto vise o njoj?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.