palcica - kolači, torte |
Odgovori | Stranica <1 1415161718 29> |
Korisnik | ||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam tu mašinu par puta koristila, ali nisam bila zadovoljna rezultatom. Eh sada, ili je mašina bila loša ili ja nisam znala s njome raditi.
Da li se to može sa oklagijom tako tanko razvući, šta mislite?
Maris samo hrabro, prvi će sigurno biti smiješni, ali " ponavljanje je majka znanja" .
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
žao mi je ako sam napravila zbrku,no ja sam te pitala gdje da stavim na st,14 i ti si rekla da može na tvoju temu,ali to i nije bitno zato imamo administratora i zamolit ću ga da to izbriše
|
||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma Sarajka nemoj se uzrujavati, jednostavno se dogodio nesporazum ali to nije ništa strašno.
Od sada ćemo joj zatrpati temu i to slikama njenih recepata!!!
Neće ih moći tako brzo objavljivati koliko ćemo mi isprobavati.
|
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
joj, joj, joj....Sarajka ja se ispričavam....zaista je ispao nesporazum...je istina je kako sam rekla da staviš tu slike, al mislila sam kako su to slike mojih recepata...Nadam se da se ne ljutiš i da ćeš i dalje bit dobrodošla u moju temu |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Maris jesi napravila torteline??
Proljeće na koji način nisi zadovoljna s navedenom mašinom? |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
evo jednostavnog receptića za torteline u umaku sa 3 vrste sira
torteline stavi skuhat u slanu, uljanu uzavrelu vodu....kuhala sam ih 20-tak minuta.. u teću ulij 4 dcl vrhnja za kuhanje, popapri i začini muškatnim oraščićem izribaj 10 dag gorgonzole, 10-tak dag nekog mekog sira(ja imala gaudu i 10 dag parmezana.... sireve uspi u vrhnje i na laganoj vatri uz stalno miješanje otopi sav sir.. kuhane tortelini dodaj u umak i samo izmješaj posluži toplo |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
e da napomena za torteline
4 odrasle osobe (dobrih apetita) skuhala sam 45 dag tortelini, sa gore navedenim količinama umaka....sve smo pojeli...dosta je zasitno...eto samo da imate predožbu koliko vam treba količine |
||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ajme meni kako to dooobro izgleda!!!
A što se tiče mašine, ne znam, nije mi tijesto razvijala tanje...nekako mi to nije baš bilo tijesto kojim bih ja bila zadovoljna...
|
||
jani
Odrastao grm Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja stalno pratim što se ovdje zbiva.....ali danas prvi puta se javljam....
Palčice, svaka ti čast na strpljivom objašnjavanju i slikanju faza tvoga rada. Sve sam pregledala i sada svaki dan ponovno navratim u tvoju galeriju (a sve to zahvaljujući Maris koja mi je pričala o tvojoj galeriji). Uistinu si prava umjetnica u kuhanju!
Ovaj današnji ručak mi je presavršen, mislim da bih to mogla jesti svaki drugi dan. Ja doduše isto to skuham ali u varijanti kupovnih tortića, ali ovi tvoji su sigurno neuporedivo kvalitetniji i ukusniji. Danas stvarno rijetko tko sam radi tjestenine.... Tvoji doma su stvarno sretni što te imaju! Mogu samo još reći - Bravo
|
||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Proljeće,ne da su smiješni,nego .....
Palčica,napravila sam ih!Prvo da pohvalim tvoje ,famozni su,kao i sve uvijek.Kad smo kod mojih ,moram reći prvo da je tijesto fenomenalno za izvlačit na mašinu koja me inače uredno zeza.Ovaj puta sam to uspješno odradila,ali frkanje mi nije išlo.Prvo uopće nisam shvatila kako si ih sfrkala u torteline,onda sam išla škicnut na Youtube.Tamo sam nešto polovila,ali uostalom stavit ću slikice,kak je da je ,drugi puta će biti bolje.Što se tiće recepta-svaka pohvala. |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Proljeće, ja na svojoj imam štelanje debljinje odnosno tankosti tijesta....od br 1-najdeblje, do 6 najtanje....
odlično ona to tijesto stanji...ne znam u čemu je fora na tvojoj mašinici... Jani hvala ti..na posjeti i na komplimentima, e ja zaista sve radim s velikom ljubavlju jer su moj iskupa sa mnom veliki gurmani....samo ti navrati i isprobaj neki od recepata Maris, e sad mi je žao šta nisam uslikala postupak pravljenja tortelina...ma skroz je jednostavno.... aha..imam ideju, čim zamijesim bilo kakvo tijesto s njim ću prezentirat kako ga složim pa uslikat..jel luda ili pametna ideja?? uglavnom šaljem vam veliki pozdrav kad ne mogu kolač koji ćete sad dobit recept i slike .... hehheeeee |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
CIMET ROLNICE
Tijesto: 10 dag masla 2 dcl mlijeka 1/2 dcl vode 1 veće jaje 1/2 čajne žličice soli 9 dag šećera + van šeć 57 dag brašna 7 g digo kvas(kesica) na laganoj vatri otopi maslo(pazi da ne zakipi), dodaj mliko i vodu. Izmješaj i kad se prohladi ulij u posudu za miksanje. Mješaj najmanjom brzinom i dodaji sastojke po redu kako su navedeni. Promijeni metlice pjenjače u one za miješanje tijesta....s njima mješaj cca 10 min dok ne dobiješ glatko sjajno tijesto. Držat se strogo mjera (bez naknadnih dodavanja). Tijesto premjesti u čistu malo nauljenu posudu i stavi na toplo da se diže 2 sata. Nadjev: 15 dag smeđeg šećera + van šeć 2 dag cimeta 10 dag omekšalog masla u malu posudu izmješaj šećer sa cimetom, a maslo držat na sobnoj temp, ako je potrebno jako pažljivo ugrijat (ne da se pretvori u tekuće stanje) jer će ga treba ravnomjerno namazat po tijestu. Tijesto iskreni na pobrašnjenju površinu i prvo rukama istiskaj zrak al tijesto se treba širit u obliku pravokutnika, zatim valjkom razvaljat do mjere 35cm x 55cm. Maslo premaži preko tijesta, osim 2 cm na rubu tijesta koje je na onoj strani do tebe. Preko masla pospi mješavinu šećera i cimeta pa potisni rukama da se zaljepi za maslo. Ne filovani kraj tijesta premaži vodom i zarolaj tijesto u rolat. Reži fete cca 4 cm široke i slaži u namašćen lim-najbolje okrugli promjera 30 cm. Stavit opet na toplo da se 1 sat kisne i onda na pečenje od 150° - 170° nekih 30 - 40 minuta. Odmah izvadi iz pleha i najlipši su kad su mlaki. mmmmmmmmm a nisu ni hladni loši....ma odlični su i hladni.. |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja sam fanatik za cimet...kako samo mirišu....probajte ako volite cimet....nećete požalit .. i nema više ni jedna .... pojeli smo
|
||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Naravno da ćemo ih probati napraviti,meni već mirišu dok ih gledam,mogu si misliti kako su fine.
Evo mojih tortelinica,po tvojem receptu,hvala ti od .I da,može prezentacija izrade tijesta u torteline,super ideja. |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Maris .. pa tortelini ti izgledaju odlično...a znaš ti njih super složit...
Sa kakvim si ih umakom spremala?? |
||
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti draga,umak je sličan tvom. Prvo napravim lagani bešamel,pa u njega stavim topit sir(gorgonzolu i ribanu gaudu) i na kraju vrhnje.
|
||
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Maris ništa ne jauči da ne valjaju, jer su odlični.
Palčica nemam pojma u čemu je fora? U stvari znam- budući da sam ja suuuper majstor u svemu, sigurno je do mašine...ma ne bi sada priznala da je do mene nema tih para. Nego, ove cimet rolnice sam ja već prije radila ali sa makom, i bile su zaista ooooodlične!!! A i tvoje mi suuuper izgledaju, volim cimet , ali ne mogu si zamisliti kako je to kada jedeš kolač baš od cimeta. |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Večer
Proljeće onako se recept čini ništa posebno..al tijesto je tako mekano, rahlo, sto put mi draže nego buhtle...a cimeta ide samo 2 dag ... ako voliš probaj...sigurno ćeš ostat oduševljena... A znaš šta mene još veseli u tom kolaču- to što nigdje ne umrljaš ruke tijestom, sve radiš mikserom |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nemam neki naziv za ovaj recept..
ja ga zovem palačinke čoko ala torta.. hahhaha potrebno: 125 g masla 5 kom jaja 1 juš žl šećera+van šećer 5 juš žl brašna (vrhom pune) 5 juš žl mlijeka arome (rum, korice lim/nar...) najprije napravi snijeg od bjelanjaka. Maslo pjenasto razradi i dodaj žumanjke sa šećerom i van šećerom, miksaj. U smjesu masla i žumanjaka naizmjence dodaji brašno i mlijeko i aromu. Žlicom umiješaj u tu smjesu snijeg od bjelanjaka. Smjesa mora bit dobro gusta. Peci na na tavi (većeg promjera-moja je 25cm), al samo sa jedne strane....znači izliješ u debljem sloju i na laganoj vatri pečeš dok nestane sa gornje strane sirovost smjese. Bilo bi dobro ako imate teflonku jer lako sklizne s nje na servirni tanjur. Od ove smjese ispadne nekih 7-9 komada palačinki. Odmah po skidanju sa tave filujte palačinke po vašem izboru. Slažete jednu na drugu i dobijete "palačinke ala torta" Ja obično za moje ljubitelje eurokrema filujem s njim samim i malo pospem mljevenim bademima... Možete s nekom vanilin kremom, čok kremom, marmeladama... |
||
palcica
Mladi grm Pridružen: 15 Svibanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 687 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
rezat na isti princip ko i torte...
možete ukrasit šlagom ili nekim preljevom, ovisi s čim ste ih filovali |
||
Odgovori | Stranica <1 1415161718 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |