Zelim da na proljece moj vrt procvjeta :) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
drazana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 22:57 |
Dobro vece drage moje obozavateljke cvijeca.
Evo mene nove medju vama, mada se ja vec danima vrtim po vasim temama, studiram ih, gledam, divim se, pa tako sve opet iz pocetka. Ovo sto cu za pocetak napisati vec sam sve ispricala jednoj forumasici (Free), te me je ona posavjetovala da otvorim jednu temicu jer mi je potrebna veeelika savjetodavna pomoc iskusnih forumasica. Njoj sam vec ispricala o cemu se radi, ali sad cu morati jos jednom, skracenom verzijom. U glavnom, radi se o tome da sam dobila jednu kucu "na cuvanje" :)..kuca manje-vise..ali ona ima veeeliko dvoriste, sa veeelikim dijelom za cvijecnjake, i jos vecim prelijepim travnjakom sa nekih 10-ak posadjenih vockica....Cijeli zivot sam zivjela u stambenim zgradama, stanovi nekad veci, nekad manji, ali uvijek puni cvijeca, a uvijek mastala o vanjskim cvijetnjacima. Sad mi se zelja ostvarila, ali sam se bukvalno pogubila, nemam pojma odakle da pocnem :)...zato mi treba vasa pomoc...Za pocetak bih zeljela vase savjete, bar sto se tice toga, sta odabrati i kupiti od sadnica , lukovica, sjemena i svega sto se moze u jesen spremiti i posaditi, sto direktno vani, sto pripremati u zatvorenom....Nadam se da nisam bila bas mnogo opsirna..to je u najkracim crtama...A ako jesam, oprostite... ![]() ![]() |
|
Svi cvjetovi buducnosti su u sjemenu sadasnjosti
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobro nam došla u cvjetno društvo
![]() Prvo što trebaš napraviti je uzeti fotić i sve nam poslikati, tada ćemo ti moći nešto savjetovati, vjerovatno i ponuditi nešto biljaka iz svojih kolekcija.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
mozda si jedino trebala temu otvoriti u "moj vrt u slikama" tako da bude zajedno sa svim vrtovima....ja recimo svaki dn pregledam vecinu vrtova, sto se novoga pisalo...i tako...bojim se da ce se ovdje izgubiti smisao onoga sto trazis....
u svakom slucaju nase forumasice su cudo....savjeta uvijek predobrih i originalnih ideja....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ne brini, ja sam puno gore zalutala kad sam došla
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
drazana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 01 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 51 |
Bebolina...spasila si me bruke "slovo na slovo"
![]() |
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Isto kao i ja!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() ![]() ![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Ahahaha Monna, pa tako ce biti i samnom, cuj Moj vrt u slikama, "aj' ga bre nadji od prve"...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Nisi zalutala dražana, na pravom si mjestu i dobro nam došla. Cure su dobro sugerirale presleljenje u Moj vrt u slikama jer ćeš tamo biti lakše uočena. Ja sam na forumu već godinu dana i skoro svaki dan, ali negdje tamo među novim vrtovima, lijena sam za napisati adminu da i mene preseli, ali uskoro ću.
Ostani dugo u ovom zaista iznimnom društvu ljubitelja cvijeća. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Zribal, hvala ti...pa ja odavde ne mrdam vise nikud...ovo je raj
|
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
drazana dobro nam dosla,
moje mišljenje je da se slobodno možeš pogubiti sa biljkama - što se tiče uređenja vrta ja stalno gubim glavu i ne mogu odoliti skoro ničemu pa imam svaštaru, ali kakva je, takva je, moja je i volim je mislim da je sad nabitnije iz kojeg si kraja - zbog podneblja, klime i biljaka koje mogu opstati u tvom vrtu zimi ili ljeti pogledaš malo po vrtovima i slikama forumaša ili na webu, brzo ćeš naći biljke koje ti se sviđaju, a sigurno i stil kojem težiš poslije alat u ruke i navali |
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Dobro nam došla !
Gubljenje po forumu-ništa neobično. Večina se pogubi ,neki više neki manje, kad tu zaista ima svega zanimljivog. Cijela zima je pred tobom pa ćeš polako sva pregledati, savjetovati se s pametnim glavama, a onda na proljeće sve će ti procvasti. Bilo bi zgodno kako kaže natalija da naznačiš iz kog si kraja i možda da staviš slikicu vrta. |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Lijep ti pozdrav, Drazana, i dobro nam došla! Napokon netko kome i ja mogu udijeliti pokoji savjet.
![]() ![]() ![]() Moj prvi savjet ti je da dobro pripremiš zemlju. Ono što ja nisam učinila sa svojim učenicima (uređujem školski vrt), a trebala sam, je to da nisam uništila sav korov prilikom jesenskog štihanja. Zato sad muku mučim s plijevljenjem. Dakle: 1. Napravi skicu kako želiš da ti izgleda cvijetnjak. Isplaniraj stazice tako da što lakše dođeš do gredica, tj. da što manje hodaš po gredicama prilikom rada u vrtu. Dobro bi bilo napraviti stazice što prije kako ne bi morala premještati cvijeće ili ga kasnije pogaziti kod izrade stazica. 2. Preštihaj dio na kojemu želiš posaditi cvijeće (ne treba to odmah biti cijeli vrt) i počupaj sav korov. 3. Dodaj gnojivo, najbolje stajsko, a ako nemaš, dobro bi bilo kupiti prirodno kokošje gnojivo već pripremljeno za vrtove. Ako ti je zemlja teška, glinasta, možeš je razrahliti dodavanjem pijeska, a plodnost joj poboljšati dodavanjem komposta (pazi gdje ga nabavljaš da ne bi bio pun sjemenja korova). 4. Imaš li gdje kakvu smreku ili bor, vjerojatno je ispod njega tlo kiselo pa to možeš iskoristiti za uzgoj hortenzija, rododendrona, kamelija... 5. Provjeri koliko je vremena vrt (ili budući cvjetnjak) na suncu, kolika je izloženost vjetrovima i padalinama. Prema tome ćeš birati koje će cvijeće tu najbolje uspijevati. 6. Nakon pripreme tla, ako to učiniš otprilike u sljedeća dva tjedna i ako ne bude smrzavanja, još uvijek možeš posaditi lukovice proljetnica kao što su zumbuli, tulipani, presličice, narcisi. Sadiš ih u skupinama na dubinu trostruku od njihove visine. 7. Jesen je vrijeme za sadnju ukrasnih grmova i stabala pa razmisli i o tome. Bitno je da sve posadiš prije smrzavanja tla da bi se biljčice lijepo ukorijenile. Za sada toliko od mene. Želim ti lijep vrt i u njemu puno rskošnog cvjetnog šarenila. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Dobro došla i od mene
Slobodno se pogubi koliko god ti volja i nemoj da te to brine.Neke biljke će ti uspiti neke neće ali bože moj....desi se to i iskusnijima.U tome jeste čar da otkrivaš i kombiniraš a u vrtu hvala bogu to možeš stalno. Ma vidićeš ti a i mi kako će na proliće biti lip i rascvitan! |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Dobro nam došla Dražana.Mislim da ti je ta početak Andina sve napisala što trebaš napraviti.Zima je duga i imat ćeš dovoljno vremena ,uz našu pomoć,izabrati i mjesto i biljke na kojem ćeš saditi.Slatke muke su te naše biljke.
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
baš tako ... odakle si Dražena? |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Dobro došla drazena, nesnalaženje na forumu u početku nije samo tvoja boljka, eto i ja sam na početku stavljala sličice u tuđe teme i na prvoj mojoj stranici se izvinila, ali vidim da ovjedje izvinjenja ne trebaju jer svi smo tolerantni i prihvaćamo slučnosti i različitosti svih. A što se tiče vrta baš si sretnica što si ga dobila, a Andina je rekla većinu ali ti ćeš najbolje sama osmisliti svoj vrt jer svatko ima u sebi neku žicu ili osobnost kako hoćeš, i po tome ga slaže i uređuje, (neko voli minimalizam, netko šarenilo, netko šblone) . Mi smo tu da savjetujemo u smislu može li opstati u tvojoj klimi, koliko vode treba, prehrane i sl. naravno i pomoć u biljkama. Još jednom dobro došla u klub cvjetoljubaca
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
dobrodošla
![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
i od mene dobro dosla ,želim ti da sljedece proljece uzivas u svom rascvjetanom vrtu
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |