Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zelim da na proljece moj vrt procvjeta :)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zelim da na proljece moj vrt procvjeta :)

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
drazana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje drazana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Zelim da na proljece moj vrt procvjeta :)
    Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 22:57
Dobro vece drage moje obozavateljke cvijeca.
Evo mene nove medju vama, mada se ja vec danima vrtim po vasim temama, studiram ih, gledam, divim se, pa tako sve opet iz pocetka. Ovo sto cu za pocetak napisati vec sam sve ispricala jednoj forumasici (Free),  te me je ona posavjetovala da otvorim jednu temicu jer mi je potrebna veeelika savjetodavna  pomoc iskusnih forumasica. Njoj sam vec ispricala o cemu se radi, ali sad cu morati jos jednom, skracenom verzijom. U glavnom, radi se o tome da sam dobila jednu kucu "na cuvanje" :)..kuca manje-vise..ali ona ima veeeliko dvoriste, sa veeelikim dijelom za cvijecnjake, i jos vecim prelijepim travnjakom sa nekih 10-ak posadjenih vockica....Cijeli zivot sam zivjela u stambenim zgradama, stanovi nekad veci, nekad manji, ali uvijek puni cvijeca, a uvijek mastala o vanjskim cvijetnjacima. Sad mi se zelja ostvarila, ali sam se bukvalno pogubila, nemam pojma odakle da pocnem :)...zato mi treba vasa pomoc...Za pocetak bih zeljela vase savjete, bar sto se tice toga, sta odabrati i kupiti  od sadnica , lukovica, sjemena i svega sto se moze u jesen spremiti i posaditi, sto direktno vani, sto pripremati u zatvorenom....Nadam se da nisam bila bas mnogo opsirna..to je u najkracim crtama...A ako jesam, oprostite...Confused....Wink...Bozeeee, hocu li sad izabrati pravi Font, nece mi slova valjda ispasti kao zrno pasulja

Svi cvjetovi buducnosti su u sjemenu sadasnjosti
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:08
Dobro nam došla u cvjetno društvosmile73
Drago mi je da ti se ostvario dugo sanjani san i daćeš od dvorišta napraviti svoje željeno cvjetno carstvo!
Prvo što trebaš napraviti je uzeti fotić i sve nam poslikati, tada ćemo ti moći nešto savjetovati, vjerovatno i ponuditi nešto biljaka iz svojih kolekcija.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:19
mozda si jedino trebala temu otvoriti u "moj vrt u slikama" tako da bude zajedno sa svim vrtovima....ja recimo svaki dn pregledam vecinu vrtova, sto se novoga pisalo...i tako...bojim se da ce se ovdje izgubiti smisao onoga sto trazis....
u svakom slucaju nase forumasice su cudo....savjeta uvijek predobrih i originalnih ideja....
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:22
Originalno poslano od člana drazana drazana napisao:

Ihhhhh, znaci ja zalutala Confused, valjda nije neka velika greska, a mozda on to sam uradi ???
Evo ja ću zamoliti moderatora da prebaci.
Ne brini, ja sam puno gore zalutala kad sam došlaLOL otišla sam u tuđe dvorišteLOLTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
drazana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje drazana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:25
Bebolina...spasila si me bruke "slovo na slovo" Tongue
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:25
Isto kao i ja! Ne znam u čije je dvorište Bebi zalutala ,ali ja sam zalutala u njeno, nije li tako Bebi?
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:27
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Isto kao i ja! Ne znam u čije je dvorište Bebi zalutala ,ali ja sam zalutala u njeno, nije li tako Bebi?
AhaLOLTongue
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:28
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
drazana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje drazana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:41
Ahahaha Monna, pa tako ce biti i samnom, cuj Moj vrt u slikama, "aj' ga bre nadji od prve"...smile197
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:42
Nisi zalutala dražana, na pravom si mjestu i dobro nam došla. Cure su dobro sugerirale presleljenje u Moj vrt u slikama jer ćeš tamo biti lakše uočena. Ja sam na forumu već godinu dana i skoro svaki dan, ali negdje tamo među novim vrtovima, lijena sam za napisati adminu da i mene preseli, ali uskoro ću.
Ostani dugo u ovom zaista iznimnom društvu ljubitelja cvijeća.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
drazana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje drazana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 23:46
Zribal, hvala ti...pa ja odavde ne mrdam vise nikud...ovo je raj 
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 05:07
drazana dobro nam dosla,

moje mišljenje je da se slobodno možeš pogubiti sa biljkama - što se tiče uređenja vrta

ja stalno gubim glavu i ne mogu odoliti skoro ničemu pa imam svaštaru, ali kakva je, takva je, moja je i volim je

mislim da je sad nabitnije iz kojeg si kraja - zbog podneblja, klime i biljaka koje mogu opstati u tvom vrtu zimi ili ljeti

pogledaš malo po vrtovima i slikama forumaša ili na webu, brzo ćeš naći biljke koje ti se sviđaju, a sigurno i stil kojem težiš

poslije alat u ruke i navali
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 07:41
Dobro nam došla !
Gubljenje po forumu-ništa neobično. Večina se pogubi ,neki više neki manje, kad tu zaista ima svega zanimljivog.
Cijela zima je pred tobom pa ćeš polako sva pregledati, savjetovati se s pametnim glavama, a onda na proljeće sve će ti procvasti.
 Bilo bi zgodno kako kaže natalija da naznačiš iz kog si kraja i možda da staviš slikicu vrta.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 07:49
Lijep ti pozdrav, Drazana, i dobro nam došla! Napokon netko kome i ja mogu udijeliti pokoji savjet. Smile Naime, prije samo godinu dana bila sam u istoj situaciji kao ti sada, s tim da, za razliku od tebe, nisam imala pojma o uzgajanju cvijeća. Zahvaljujući dobrim ljudima na ovom forumu, puno sam naučila i puno biljčica razmijenila. Big%20smileWink
Moj prvi savjet ti je da dobro pripremiš zemlju. Ono što ja nisam učinila sa svojim učenicima (uređujem školski vrt), a trebala sam, je to da nisam uništila sav korov prilikom jesenskog štihanja. Zato sad muku mučim s plijevljenjem. Dakle:
1. Napravi skicu kako želiš da ti izgleda cvijetnjak. Isplaniraj stazice tako da što lakše dođeš do gredica, tj. da što manje hodaš po gredicama prilikom rada u vrtu. Dobro bi bilo napraviti stazice što prije kako ne bi morala premještati cvijeće ili ga kasnije pogaziti kod izrade stazica.
2. Preštihaj dio na kojemu želiš posaditi cvijeće (ne treba to odmah biti cijeli vrt) i počupaj sav korov.
3. Dodaj gnojivo, najbolje stajsko, a ako nemaš, dobro bi bilo kupiti prirodno kokošje gnojivo već pripremljeno za vrtove. Ako ti je zemlja teška, glinasta, možeš je razrahliti dodavanjem pijeska, a plodnost joj poboljšati dodavanjem komposta (pazi gdje ga nabavljaš da ne bi bio pun sjemenja korova).
4. Imaš li gdje kakvu smreku ili bor, vjerojatno je ispod njega tlo kiselo pa to možeš iskoristiti za uzgoj hortenzija, rododendrona, kamelija...
5. Provjeri koliko je vremena vrt (ili budući cvjetnjak) na suncu, kolika je izloženost vjetrovima i padalinama. Prema tome ćeš birati koje će cvijeće tu najbolje uspijevati.
6. Nakon pripreme tla, ako to učiniš otprilike u sljedeća dva tjedna i ako ne bude smrzavanja, još uvijek možeš posaditi lukovice proljetnica kao što su zumbuli, tulipani, presličice, narcisi. Sadiš ih u skupinama na dubinu trostruku od njihove visine.
7. Jesen je vrijeme za sadnju ukrasnih grmova i stabala pa razmisli i o tome. Bitno je da sve posadiš prije smrzavanja tla da bi se biljčice lijepo ukorijenile.
Za sada toliko od mene. Želim ti lijep vrt i u njemu puno rskošnog cvjetnog šarenila.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
anđelkad View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2719
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anđelkad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 07:49
Dobro došla i od mene
Slobodno se pogubi koliko god ti volja i nemoj da te to brine.Neke biljke će ti uspiti neke neće ali bože moj....desi se to i iskusnijima.U tome jeste čar da otkrivaš i kombiniraš a u vrtu hvala bogu to možeš stalno.
Ma vidićeš ti a i mi kako će na proliće biti lip i rascvitan!
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 08:06
Dobro nam došla Dražana.Mislim da ti je ta početak Andina sve napisala što trebaš napraviti.Zima je duga i imat ćeš dovoljno vremena ,uz našu pomoć,izabrati i mjesto i biljke na kojem ćeš saditi.Slatke muke su te naše biljke.
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 08:54
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

drazana dobro nam dosla, moje mišljenje je da se slobodno možeš pogubiti sa biljkama - što se tiče uređenja vrtaja stalno gubim glavu i ne mogu odoliti skoro ničemu pa imam svaštaru, ali kakva je, takva je, moja je i volim jemislim da je sad nabitnije iz kojeg si kraja - zbog podneblja, klime i biljaka koje mogu opstati u tvom vrtu zimi ili ljetipogledaš malo po vrtovima i slikama forumaša ili na webu, brzo ćeš naći biljke koje ti se sviđaju, a sigurno i stil kojem težišposlije alat u ruke i navali

baš tako ... odakle si Dražena?
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 10:45
Dobro došla drazena, nesnalaženje na forumu u početku nije samo tvoja boljka, eto i ja sam na početku stavljala sličice u tuđe teme i na prvoj mojoj stranici se izvinila, ali vidim da ovjedje izvinjenja ne trebaju jer svi smo tolerantni i prihvaćamo slučnosti i različitosti svih. A što se tiče vrta baš si sretnica što si ga dobila, a Andina je rekla većinu ali ti ćeš najbolje sama osmisliti svoj vrt jer svatko ima u sebi neku žicu ili osobnost kako hoćeš, i po tome ga slaže i uređuje, (neko voli minimalizam, netko šarenilo, netko šblone) . Mi smo tu da savjetujemo u smislu može li opstati u tvojoj klimi, koliko vode treba, prehrane i sl. naravno i pomoć u biljkama. Još jednom dobro došla u klub cvjetoljubacasmile57
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 16:01
dobrodošla
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 16:29
i od mene dobro dosla ,želim ti da sljedece proljece uzivas u svom rascvjetanom vrtu
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.