Spremanje povrća za zimu |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
TaTjana43
Odrastao grm
Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 16:58 |
ne blanširam ga. očistim, operem i pobrišem suhom krpom. pa u vrećice i škrinju. |
|
![]() |
|
| Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
TaTjana43
Odrastao grm
Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 22 Kolovoz 2009 u 17:03 |
|
pošto moja kćer ne voli "trave" i kiselinu, sve povrće osim korijenastog i krastavaca, očistim,posušim u kuhinjskoj krpi, narežem i spremim u škrinju. "kiselinu" kupujem. sve što se može tutnem u škriknju. zima je ipak duga, a sve je skupo.
tak da i u zimi ima svega..čak i "pečene"paprike i kukuruz. |
|
![]() |
|
winnetou
Nedavno posijan
Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Veljača 2010 u 07:16 |
|
Jučer sa išla u mali pregled stanja u podrumu i - spremila sam mrkvu u običan pijesak i u botovac. Ova iz botovca je kao da si ju sad ubrao, samo ima malo sitne dlačice po sebi, a ova u pijesku je počela truliti
|
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 04 Veljača 2010 u 10:05 |
|
Što je botovac?
|
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
winnetou
Nedavno posijan
Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 05 Veljača 2010 u 23:42 |
|
Ma onaj riječni pijesak. Osnovna namjena mu je za nabacivanje donjeg dijela kuće, pojas od fasade do zemlje.. a jesam objasnila.. |
|
![]() |
|
SilveK
Neukroćena biljka
Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Veljača 2010 u 20:44 |
|
Mislim da stvar je u optimalnoj vlagi, ne u materijalu - lako se i pijesak malo polije vodom ako se isuši - sitne dlačice su zapravo korijenje koje je u potrazi za izvorom vlage, to se i kod mene događa, a ovdje sam opisala kako ju spremam i stvarno mi dugo drži.
![]() http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=275 |
|
|
Budi promjena koju želiš vidjeti.
|
|
![]() |
|
winnetou
Nedavno posijan
Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 06 Veljača 2010 u 22:08 |
|
Da, to je riječni pijesak. Stvar je u vlagi, slažem se. Naime, ovaj običan pijesak je daleko krupniji pa slabije zadržava vlagu i treba češće zalijevati, dok je ovaj drugi skroz sitan i od jeseni kad sam spremala, niti jednom još nisam zalijevala, i vlaga je gotovo ista kao tad.
|
|
![]() |
|
malamaca
Novo sjeme
Pridružen: 20 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 25 Ožujak 2010 u 13:58 |
|
Ja sam jesenas spremila mrkvu po Silvekinom receptu, u dravski pijesak, ali mi je već za mjesec dana skoro sva izgnjilila. Pa ne znam što ću ove godine, bilo mi je jako žao koliku sam mrkvu bacila. I pašternjak.
|
|
![]() |
|
frida
Neukroćena biljka
Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 01:39 |
|
Ja mrkvu ledim tako da je isiječem na kockice i u vrećicu...kad je upotrebljavam ( u juhama, gulašima i sl) stavim iz vrećice koliko mi treba, ne odleđujem prije... ona jest gumasta kad se odledi, ali zato je ne ledim cijelu nego u kockicama...isto radim i s peršinom......špinat i cikoriju blanširam..a lani sam imala dosta artičoka i jednu sam vrećicu spremila blanširane, a jednu ne..mogu reći da nisam primijetila razliku kad sam ih kuhala...ove cu ih godine bez blanširanja spremiti...
|
|
![]() |
|
tyipe
Novo sjeme
Pridružen: 15 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Citiranje Odgovor
Objavljeno: 23 Rujan 2010 u 18:09 |
|
i ja sam tak mrkvu spremila ove godine,narezanu. smrznutu ju stavljam direkt u lonac.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
|
Tweet
|
| Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |