Staviti cvijeće ili ne?
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Savjeti
Opis foruma: Savjeti koji mogu pomoći Vama a i drugima!!
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3174
Datum ispisa: 18 Srpanj 2025 u 16:11 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Staviti cvijeće ili ne?
Objavio: macak
Tema: Staviti cvijeće ili ne?
Datum objave: 21 Travanj 2009 u 12:10
Cure s kopna jeste li već stavili ljetnice na svoje terase/balkone? Posebno me zanimaju žardinjere. Kako sam ja uvijek čitala, na kontinentu se cvijeće iznosi van kada prođu opasnosti od kasnih mrazova ili nakon 15.5. A mene sve nekako svrbe prsti ove godine. Evo danas je 21.4. Stavila bih vodenike, viseću begoniju i nešto zelenoga što ide u hlad. Cvijeće ide na sjenovit balkon, na ogradu u žardinjere. Vani nije hladno, ali pada kišurina. Šta napraviti? Baš sam danas kupila zemlju, žao mi je dati novce pa da propadne, evo moje posijane vodenike ne mrdaju, ruže imaju pupove, a i neki tulipani tek će procvjetati (ajde njih sam sadila tek krajem 1.mj pa zato kasne). A sinčić mi iduću subotu slavi prvi rođendan, pa bih ja sve malo ušminkala. U cvijetnjake nebih još sadila jer bih čekala hoće li se moje vodenike više pokrenuti. Uh odužila sam, ajde me savjetujte. Kako vi kontinentalke to radite, ja sam u Kutini, Moslavina.
|
Odgovori:
Objavio: lana2
Datum objave: 21 Travanj 2009 u 12:41
mačak moje je svo cvijeće već 10 dana vani na lođi. U žardinjerama su na balkonskoj ogradi pelargonije zonale, engleska pelargonija, vodenike, begonijice semperflorens, viseći lotus, streptocarpella. Godinama već iznosim cvijeće negdje u drugoj polovini travnja i nije do sada bilo problema. U Osk sam tako da je to otprilike isto kao i kod tebe. Po meni je ipak malo kasno čekati 15.5. za sadnju ljetnica na balkon.
|
Objavio: inaja
Datum objave: 21 Travanj 2009 u 12:50
macak možeš iznijeti jer evo u sarajevu su svi iznjeli vani. lana2 mislim da to trebaš uslikati i staviti na temu balkonske kombinacije.
|
Objavio: alisa
Datum objave: 21 Travanj 2009 u 13:06
I ja sam svoje muškatle i peralgonije iznijela,kao i limun i oliander,i puno ljetnica sam iznijela još početkom aprila....Mislim da više nema opasnosti od mrazeva,i mislim da je kasno iznositi tek polovinom maja,ja početkom maja iznesem i sobno bilje na balkon..
|
Datum objave: 21 Travanj 2009 u 23:05
Objavio: cvetlin
Datum objave: 22 Travanj 2009 u 10:25
U Zagrebu je sve vani,kak kod mene zak i kod mojih susjeda pa samo naprijed
|
Datum objave: 22 Travanj 2009 u 11:08
Juče sam s MM-om išla u grad pa je on vozio a ja škicala. I niko ništa. Pokrenut ću ja lavinu, samo da prestane ova kišurina.
|
Objavio: Magister vitae
Datum objave: 22 Travanj 2009 u 14:40
Ja sam sve prije Uskrsa iznio i sve je prezivilo-zahvalilo mi je tako sto imam najbujnije cvijece u ulici,a svi su mi govorili da prerano vadim.
|
Objavio: vrtlarica
Datum objave: 26 Travanj 2009 u 08:29
i ja sam svoje iznesla prije Uskrsa, oleandere fuksije krumpirov grm, a i posadila bi već al čekam cvijetni sajam u koprivnici za prvi maj pa bude veći izbor cvijeća. Mislim da je glupo gledati na datum nekad davno nije u 4 mjesecu bilo 20 stupnjeva pa se sadilo oko prvog maja a današnje klime su drugačije pa i toplo vrijeme dođe brže.
|
Datum objave: 26 Travanj 2009 u 17:12
|