presano cvijeće
Web: Cvijet.info
Kategorija: Hobistika - Forum za hobi
Ime foruma: Razni hobi
Opis foruma: Svi ostale zanimacije u slobodno vrijeme
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3184
Datum ispisa: 16 Srpanj 2025 u 02:33 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: presano cvijeće
Objavio: domingo
Tema: presano cvijeće
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:27
Malo radova prije nekoliko zima

|
Odgovori:
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:30
Objavio: lana2
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:48
domingo krasni uradci
|
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:55
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:57
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:58
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:59
malo bonsai ideje

|
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 09:59
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 10:00
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 10:01
Ova je od moje mame

|
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 10:05
baš se krasno ubacio blic...kao sunce iza oblaka
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 10:12
Puno je tu truda uloženo, svaka čast!
|
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 10:20
Hvala Lana, hvala Silvek
|
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 10:27
Večina slika su plastificirane da cvijeće ne izgubi boju....sada su za vječnost...samo ipak ne smiju na sunce. Vidite kako su ciklame izgubile boju na one dvije slike
|
Objavio: Lantana
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 11:25
Ti si Domingo kreativan i strpljiv, jer treba vremena i truda ovo napraviti.
------------- život je more
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 12:08
pa ovo je super
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Objavio: monna-1
Datum objave: 23 Travanj 2009 u 21:13
Domingo, prekrasno je! Pravi hobi za strpljive! Dali ima neka metoda zaštite suhog cvijeća da ne izblijede boje?
------------- "Friends are Flowers in the Garden of Life"
http://cvjetnavila.blogspot.com/ - cvjetnavila.blogspot
|
Datum objave: 26 Travanj 2009 u 09:59
Ove slikice više ne radim jer imam problema s rukama......ruke mi drhte. Doktor je rekao da nema lijeka za mene. Neko cvijeće vremenom izgubi boju. Najvažnije je da bude što tanje jer ti ovi koji plastificiraju neče htijeti uljepiti.....kažu da kida stroj. A osim toga ako je deblje zgužvat će se folija.....a rad samo ostane kao uspomena u kutiji. A što ti radiš.....imaš li kakvih slićnih slikica monna-1?
|
Datum objave: 26 Travanj 2009 u 17:48
Ako netko želi pokušati......pravio sam i manje slikice. Na dnu se probuši mala rupa i priveže neka zgodna vrpca. Pa se koristi prilikom čitanja knjiga....kako se to zove? Ono čime zabilježiš stranicu.....
|
Datum objave: 26 Travanj 2009 u 18:00
Mačuhice su najlakši izbor za izradu slika....ne gube boju, nećete uljepiti papir s ljepilom,imaju površinu za ljepljenje a slike traju i traju. Prije nego prođu ispresati i zaboraviti dok ne dođe zima. A onda se malo zabaviti i imate vlastite poklone za Božić, rođendane, imendane..... Kad budem još poslikao ostalih slika.....jedan slikar mi je dotjerao s paspartuom i zlatni okviri. neki mat-crveni..... Dosta slika sam prodao....ćak na jednoj izložbi od skoro 70 slika pa jedno 30 sigurno prodano za veće.....pa na tržnici.....pa nekima poklonio.....
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 02:24
Samo stavi i opiši kako si to radio, mislim postupak.
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 11:24
Uzmu se stare novine, staviš biljke, lišće, nekad i neke granćice koje su pogažene na cesti.....što god se sjetiš. Treba probati pa imati neka iskustva. Kako sam rekao kad dođe zima onda izvadiš sve cvijeće i zabavljaš se....ljepiš. Neki radovi su rađeni, kao ona drvca - bonsai od prave kore drveta, pa kore od loze a na nekima sam mješao suhu zemlju, pepel od cigareta. To je bilo zgodno.....ima sad i ona ljepila u stiku pa se namaže papir, nabaciš pepel, zemlju u prahu. Okreneš papir i što se zaljepilo, ostalo otpadne. Zadnje je plastificiranje ali tu sve mora biti tanko. Kao ona vaza na slici.....to je od neke stare tkanine. U kopirnicama se može kupiti folija.....tu je negdje oko kune po foliji.
|
Datum objave: 27 Travanj 2009 u 11:32
domingo napisao:
|
Misliš na ovoj lijevoj slici , na upotrebu pepela i zamlje?
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 29 Travanj 2009 u 10:59
Na ovoj slici je korištena kora debljine oko 3 mm. a grane su od nekog divljeg žutog cvijeća što raste na poljima, kanalima.....visoko zna biti 1,5 m. Ovo na dnu stabla je malo dorađeno s bojama a oko korijenja ovo što prikazuje kao da je popadalo s drveta......to su ostaci od grana, to jest od cvijetova. Slobodno isprobaj pjesak, zemlju, pepel, usitnjeno lišće, prašinu.....pa onda na papir probaj skicirati što želiš. Ja sam koristio knjigu o bonsai.....to mi je dalo malo ideja.
|
Datum objave: 29 Travanj 2009 u 11:12
Mogućnosti smrcko ima raznih a možda i nadmašiš samu sebe. One moje prve slike su bile kao nedovršene, zatim su bile one s cvijećem što stoji sa strane. Tu sam trebao još napisati neke tekstove iz biblije, no nisam.....rukopis mi je grozan. Jedno posljepodne ideje su dolazile i mislim da sam napravio bar 30 slika u danu.....nakon toga sam lijepio.
|
Datum objave: 29 Travanj 2009 u 11:15
domingo napisao:
malo bonsai ideje

|
Ovdje je korišten pepel
|
Datum objave: 29 Travanj 2009 u 11:17
Na ovoj slici lijevo samo su izbljedili ovi krugovi koji su bili u crvenoj boji. Neki listići....a izgledalo je mnogo lijepše....kao stablo s plodovima
|
Datum objave: 29 Travanj 2009 u 20:34
Još jedna slika ispred ulaza.....ovi se radovi baš i nevide. To je samo da iskoristim stari prozor iz kontejnera i radi ambijenta. Na ovoj klupici inaće sjedim i promatram svoje cvijeće

|
Datum objave: 30 Travanj 2009 u 00:06
Hvala ti puno na pojašnjenjima i radovi su prekrasni. Pogotovo kad čovjek nešto radi iz ljubavi, to ima veliku vrijednost Nadam se da ću i ja nešto napraviti, vrijedi pokušati bar za sebe.
|
Datum objave: 05 Svibanj 2009 u 22:32
Bit će još slika, samo su mi sve ostale slike kod mame.....
|
Objavio: Željka
Datum objave: 05 Svibanj 2009 u 22:53
Prekrasno! I jako romantično... sjediti zimi, uz pucketanje vatrice, topli čaj ili kavu i slagati cvijeće i druge biljke iz sjećanja...
Bravo!
-------------
|
Datum objave: 06 Svibanj 2009 u 23:15
Jedan krasni detalj koji sam morao prekriti.....pločice iz Barcelone

|
Datum objave: 06 Svibanj 2009 u 23:23
Tamo u kući u mraku se vide , slabo se vidi......namještaj koji sam sebi sam pravio. Veliki ladičar s dva ormarića, policom i neke slike. Budem slikao da vidite kako izgleda staro. Ali još nije gotovo. Trebam još napraviti i vitraje.......zna li tko??????????????? gdje se može nabaviti olovna žica za staklo??????????????
|
Datum objave: 06 Svibanj 2009 u 23:26
Željka napisao:
Prekrasno! I jako romantično... sjediti zimi, uz pucketanje vatrice, topli čaj ili kavu i slagati cvijeće i druge biljke iz sjećanja...
Bravo! |
Da, Željka, samo fali kamin.....ako se zaželim, ima kod prvog susjeda.
|
Objavio: marijankica
Datum objave: 16 Kolovoz 2009 u 12:37
ovo je stvarno remer djelo,zlatne ruke imaš
|
Objavio: anđelka
Datum objave: 16 Kolovoz 2009 u 15:56
Vaaaaauuuu, prekrasno!
------------- ANĐELKA
|
Objavio: mnataša1
Datum objave: 18 Kolovoz 2009 u 10:41
ovo su jako lijepi radovi i pravo osvježenje na ovom forumu... veselims e tvom dolasku i druženju sa tobom...
------------- Djeca su rođena sa krilima, a učitelji im pomažu poletjeti.
|
Objavio: Primavera
Datum objave: 18 Kolovoz 2009 u 12:40
Prekrasno iskorišteni suhi cvjetići, jako lijepe kompozicije. Slažem se s Natašom, pravo osvježenje u ovom dijelu foruma, stoga dobrodošao i razveseli nas još kojim ovako krasnim radom javascript:void%280%29;">
------------- moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com - http://www.primaveraidea.com
|
Objavio: Štefica
Datum objave: 18 Kolovoz 2009 u 15:17
Prekrasna umjetnost
|
Objavio: KARMEN
Datum objave: 25 Kolovoz 2009 u 20:19
imaš zlatne ruke i puno strpljenja...rezultat prekrasan.
|
Objavio: piramida
Datum objave: 26 Kolovoz 2009 u 15:39
Jako lijepe slikice,imaš puno strpljenja za raditi to!
|
Objavio: IVANA IVA
Datum objave: 14 Veljača 2011 u 17:47
odluka je pala... ovog proljeća krećem u skupljanje cvijeća....vrijedi probati...
|
Objavio: maredelmare
Datum objave: 14 Veljača 2011 u 19:39
Ne znam kako, al nisam prije vidila ovu galeriju
Sviđa mi se što su slike žive-nisu bljedunjavih boja.
Posebno mi je prvo bonsai drvce, pa još jedna slika di je bilo i plavkastih cvijetića,..mislim da nisam našla ništa što mi se nije, ili mi se osrednje svidilo.
Odlične slike!
------------- Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 17 Veljača 2011 u 13:25
divne slike
|
Objavio: IVA61
Datum objave: 23 Travanj 2011 u 22:15
Konačno sam našla nekoga tko radi slike od suhog cvijeća i ostalog bilja. Naime, i ja to radim (Postavila sam svoje slike pod Ostala hobistika: Slike od suhog cvijeća) i veselim se da sam vidjela i tvoje. Sviđaju mi se! Radiš drugačije od mene i u tome je čar što svako svojim radovima daje svoj pečat. Lijep pozdrav! Veselim se vidjeti i ostale radove!
------------- Mučan osjećaj starosti je osjećaj suvišnosti. Čovjek ne postaje suvišan jer je star, nego postaje star jer je suvišan.
|
|